Milli şairimiz merhum Mehmet Akif ERSOY’UN yazdığı İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin kararı ile kabulünün 100. Yıldönümü’nü Malatya valimiz sayın Aydın BARUŞ, büyükşehir belediye başkanımız Selahattin GÜRKAN, kalabalık halk topluluğu ve vakfımızın da iştirakı ile 12 Mart 2021 tarihinde saat 09:30’da hükümet meydanında milli şairimizin resim sergisi tertip edilmiş, saat 10:00’da kongre kültür merkezinde konuşmalar yapılarak milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY rahmetle, şükranla ve saygıyla anılmıştır. Milli şairimizin ifadesinde ‘’Cenab-ı Allah bu millete bir daha istiklal marşını yazdırmayı nasip etmesin.’’ Anlamlı veciz sözü alkışlarla takdir toplamıştır. Bu büyük şairimizi buradan bir kere daha rahmetle ve şükranla anıyoruz.
23.05.2021
Yönetim kurulumuzun toplantısında Hz. Musa Peygamber Aleyhisselam ile Hz. Hızır Aleyhisselamın 13-15 Şubat tarihleri arasında buluşmaları nedeni ile İslam dinimizde kutsal sayılan bu günler kutsal olarak anılmıştır. Vakfımız her sene olduğu gibi bu sene de büyük bir huşu içerisinde Hızır günü olarak vakfımızın konferans salonunda pandemi kurallarına riayet etmek şartı ile konuşmalar yapılmış, gelen 200 konuğumuza lokma ikram edilmiştir.
23.05.2021
Türkiye Cumhuriyeti devletimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün 13 Şubat 1931 tarihinde Malatya’mıza teşriflerinin 90. Yıldönümü nedeni ile Malatya valimiz Sayın Aydın BARUŞ’ UN öncülüğünde, 2. Ordu Kurmay Başkanımız, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin GÜRKAN ile kalabalık halk topluluğunun katılımı ve vakfımızın da iştirakı ile Ata’mızın 13 Şubat 2021 tarihinde saat 10:00’ da anıtı önünde saygı duruşu ve istiklal marşımızdan sonra anıtın yakınındaki Battalgazi Belediyesi konferans salonunda konuşmalar yapılmıştır. Vakfımız Türk bayrakları ile süslenmiştir.
23.05.2021
1984 yılından beri Türkiye’mizin başına bela kesilen PKK’nın en son 14 Şubat 2021 tarihinde Kuzey Irak’ın Gara bölgesinde bir mağarada 13 kahraman asker, polis ve vatandaşımızın başından vurulmak suretiyle şehit edildiklerini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.
15.02.2021
Arabi ayların ilki olan Muharrem Ayı bu sene 20 Ağustos 2020 Perşembe gününden itibaren başlamaktadır. Muharrem Ayında birçok olayların cereyan ettiği rivayet edilmektedir. Ancak yalnız İslam âlemini değil bütün insanlık âlemini dehşet verici derin bir üzüntüye gark eden özellikle günümüz insanlığına, İslam âlemine ve Türkiye’mize çok önemli mesajlar veren son derecede acı dolu bir aydır.
19.08.2020
13. Asır Anadolu insanına, Türklük, İslamiyet ve bütün insanlık âlemine çok büyük hizmetler vermiş olan, İslam’ın engin ve bereketli pınarından ilahi mutluluğun içilmesine olanak sağlayanların ön safında bulunan ve Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimiz, Hz. Ali, Kuran ve Ehli-Beyt inanç, sevgi ve muhabbetini kalplerimizde ve gönüllerimizde sönmez bir meşale gibi nurlandıran, Nebevi ve Muhammedi bir nur ve ahlak ile aklanan “Eline, diline, beline hâkim ol, eşine, aşına, işine sahip ol, alnı açık, gönlü açık, sofrası açık ol, sır tutucu, ayıp örtücü, hiddet ve gazabı yutucu ol. İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır düşünce karanlığına ışık tutanlara ne mutlu, incin sende incitme, hiçbir milleti ve insanı ayıplamayınız kadınlarınızı okutunuz, kadınlarını okutmayan milletler yükselemez.” Diye bütün cihana haykıran bu büyük insan “Hünkâr Hacı Bektaş Veli’dir.”
13.08.2020
Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı’nın 2019 Takvim yılı Mali Olağan Genel Kurulu toplantısı 15 Mart 2020 tarihinde Vakfın Konferans salonunda Saat:11:00’da Vakıf Kültür Merkezine kayıtlı genel kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Gündem gereği açılış ve yoklamadan sonra Divan teşekkülü için Divan Başkanlığına Hüseyin ŞAHİN katip üyeliklerine Hıdır ÇAMUR ve Hasan ÇAMUR toplantıya katılan bütün üyelerin oylarıyla seçilmiştir. Gündem gereği saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Vakfın 2019 takvim yılına ait faaliyet ve denetim raporları, genel kati bilançosu ile gelir gider cetvelleri okunmuş toplantıya katılan genel kurul üyelerinin tamamının oylarıyla ibra edilmiştir.
16.03.2020
Malatya Büyükşehir Belediyesi vatandaşların ortak kullanım alanları olan toplu taşıma araçları ile duraklardan sora şimdide ibadet alanlarında korona virüs tehdidine karşı dezenfekte çalışmalarını artırdı. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi ekipleri Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfımızda 15 Mart 2020 Pazar günü dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları yaptı.
16.03.2020
Tarihler boyunca kahraman asil, köklü bir tarihe sahip olan necip Türk milletini tarih sahnesinden silmek isteyen İslam’ın ve Türk’ün düşmanları ile emperyalist güçler bir kere daha ezeli düşmanlığını Bizans oyunları ile Suriye-İdlip kentinde 36 KAHRAMAN Mehmetçiğimizi kalleşçe, kahpece şehit etmeleri yüreklerimizi sızlatmıştır.
25.03.2020
Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanımız Hasan MEŞELİ, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. Yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.
19.11.2019
 6  ...