Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 2'inci Ehl-İ Beyt Paneline Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Genel Sekreter Prof. Dr. Hakan Erkuş, Rektör Danışmanları Doç. Dr. İlhan Erdem ve Yrd. Doç. Dr. Cemal Koyunoğlu dinleyici; İlahiyat Fakültesi İslâm Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı Başkanı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kubat, İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Veysel Özdemir, İlahiyat Fakültesi İslâm Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Fethullah Zengin ve Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfımız Genel Başkanı Hasan Meşeli konuşmacı olarak katıldılar.
19.10.2016
Muharrem ayı dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından İftar yemeği verildi. Yeni Nikah sarayında verilen iftar yemeğine Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı, Faruk Fidan , Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Baro Başkanı Enver Han, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, Siyasi Parti İl Başkanları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Hz.İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Malatya Şube Erdoğan Ünverdi, kurum ve kuruluş yöneticileri ile STK temsilcileri katıldı.
19.10.2016
Kurban Bayramı dolayısıyla Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi, Malatya Valimiz Sayın Mustafa Toprak, AK Parti Malatya Milletvekili Sayın Nurettin Yaşar, Ak Parti İl Başkanı Sayın Hakan Kâhtalı ile beraberindeki heyet 13 Eylül 2016 tarihinde Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfımızı ziyaret ederek kurban bayramımızı tebrik ettiler.
17.09.2016
Vakıf Başkanımız Hasan Meşeli ve Yönetim Kurulu üyeleri olarak, İnönü Üniversitesine yeni seçilen ve görevi eski Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’ten devralan, Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.
18.08.2016
Malatyamıza yeni atanmış olan Sayın Valimiz Mustafa TOPRAK Vakfımız Genel Merkezi binasında 26 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirilen iftar yemekli programda Kalkınma Bakanlığı finansmanında ve Malatya Valiliği koordinasyonunda tamamlanan Sosyal Destek Programı (SODES) projeleri kapsamında yürütülen çalışmaların tamamlanması münasebeti ile Vakfımız Türk Halk Oyunları ekibi kursiyerlerine belgelerini verdi. Vakfımızdaki konuşmalarının ardından Vakfımız Resim ve El Sanatları kursiyerlerinin sergisini de gezen Vali Toprak, kursiyerlerimizi tebrik ederek birlikte fotoğraf çektirdi. Vakfımıza gelen vatandaşlarla da sohbet eden Vali Toprak başta Vakfımız Genel Başkanı Hasan MEŞELİ ve yönetim kurulu üyeleri ile emeği geçen herkese teşekkür ederek Vakfımızdan ayrılmışlardır.
28.06.2016
Malatya Hacı Bektaş Veli Vakfımız Genel Başkanı Hasan MEŞELİ ve Yönetim Kurulu Üyeleri olarak 16 Haziran 2016 tarihinde Malatyamıza yeni atanmış olan Sayın Valimiz Mustafa TOPRAK'ı makamında ziyaret ederek kendilerine yeni görevinin hayırlı olmasını ve başarılar getirmesini diledik. (YAYIN TARİHİ:28 HAZİRAN 2016)
28.06.2016
Malatya Valilik Makamı ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın işbirliği ile 01-04 Haziran 2016 tarihleri arasında Malatya Büyükşehir Belediye binasının yanındaki devasa çadırlarında “El Emeği Göz Nuru” yaygın eğitim amaçlı kursların sonucundaki ürünleri halkımıza stantlarda sunarak dört gün boyunca binlerce vatandaşımıza tanıtılmıştır.
29.07.2016
İnönü üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığına atanan Prof.Dr. Fikret KARAMAN ile İnönü Üniversitesi’nde yeni kurulmuş olan Avrasya Alevilik Bektaşilik Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanlığına atanan Doç.Dr.Mehmet DÖNMEZ’i 18 Şubat 2016 Perşembe günü Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanınımız Hasan Meşeli ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte makamlarında ziyaret ettik.
28.07.2016
Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfımız Tarafından SODES Projesi kapsamında Malatya Valilik Makamının Koordinasyonu ve Kalkınma Bakanlığının Finansmanında 0128 nolu “Geleceğe Umutla Bakıyoruz” isimli SODES Projesinden dolayı proje gereği Vakıf Kültür Merkezimiz tarafından öğretmen, idareci ve 45 kişilik ve kursiyerlerden (1 Otobüs Kafilesi) oluşmaktadır. Çanakkale gezisi 21 Mayıs 2016 Cumartesi günü Vakıf binası önünden öğretmen, idareci ve 45 kişilik kursiyerlerden oluşan 1 Otobüs Kafilesi ile hareket etmiştir.
28.07.2016
Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfımızın 7.Olağan Genel Kurul toplantısı 17 Ocak 2016 Pazar günü Saat 11:00 da Vakfımızın konferans salonunda yapılmıştır. Vakfımızın gündem gereği 2013-2014-2015 takvim yıllarına ait faaliyet denetim raporları genel kati bilanço gelir gider cetvelleri toplantımıza katılan bütün kurucu üyelerin oylarıyla ibra edilmiştir. Tek liste halinde toplantıya katılan ve genel kurul üyelerinin tamamının desteğini alarak 3 yıllığına seçimi kazanan Başkan MEŞELİ’nin listesindeki yönetim kurulu, denetim kurulu asil ve yedek üyeler ile divan kurulu aşağıdaki gibidir.
17.01.2016
 9  ...