MALATYA HACI BEKTAŞ VELİ KÜLTÜR MERKEZİ VAKFI GENEL MERKEZİNDE VERİLEN KURSLAR

SAZ KURSU: Halk Eğitim Merkezinden uzman bağlama üstadının öğretiminde 35 kişiye ücretsiz saz kursu verilmektedir.

BAĞLAMA KURSU: Halk Eğitim Merkezinden bağlama kurs eğiticisinden ücretsiz bağlama kursu verilmektedir.

GİTAR KURSU: Halk Eğitim Merkezinden uzman gitar öğretmeninin öğretiminde özellikle gençlerimize ücretsiz gitar kursu verilmektedir.

SEMAH KURSU
: Türk kültürünün çok önemli bir halkasını oluşturan tasavvuf edebiyatımızda Alevi-Bektaşi dünyasının son derecede benimsenen semah kursu uzman öğretmenler tarafından 25 kız ve erkek öğrencimizden oluşan gençlerimize ücretsiz olarak verilmektedir.

TÜRK HALK OYUNLARI KURSU: Türk kültürünün çok önemli bir halkasını oluşturan milli ve gelenek ve göreneklerimizi özellikle gençlere özümsettiren bu önemli kursumuz Milli Eğitim Bakanlığının meşkûr genelge emirleri gereğince (yaygın) eğitim amaçlı kurslar meyanında olup yine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün uzman bayan öğretmeni tarafından 35 öğrencimize ücretsiz verilmektedir.

RESİM KURSU
: Kursumuz Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi mezunu olan ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne bağlı resim öğretmenliği yapan öğretmenimizin öncülüğünde 25 öğrencimize ücretsiz olarak verilmiştir.1 Ekim 2015 tarihinden itibaren de bayan ressamın öncülüğünde resim kursumuz devam etmektedir.

MAKİNA NAKIŞ KURSU: Sadece bayanlarımıza yönelik olan kursumuz Milli Eğitim Bakanlığının yaygın eğitim amaçlı kurslarından biri olan bu kursumuz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün uzman bayan öğretmenin öncülüğünde 30 öğrencimize ücretsiz olarak verilmektedir. Öğrencilerimiz yapmış olduğu ürünlerini vakfımızın tertip ettiği kermeslerde aile bütçelerine katkıda bulunmak amaçlı satmaktadırlar.

MEFRUŞAT VE DEKORASYON KURSU
: Sadece bayanlarımıza yönelik olan bu kursumuz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün uzman bayan öğretmenin öğretiminde 33 kursiyerimize ücretsiz olarak verilmektedir.

Bu itibarla yukarıda izah olunduğu üzere 8 adet kursumuz 4 katlı kendi malımız olan vakıf binamızda ücretsiz olmak kaydı ile verilmektedir. Malatya halkımıza ve bütün vatandaşlarımıza hiçbir ayrım yapmadan herkesi kucaklayarak bu hizmetleri milli birlik ve beraberliğimize olan katkımızdan gençlerimizi kötü alışkanlıklarından uzaklaştırarak milli gelenek ve göreneklerimizi sevdirmek ve ailesine, vatanına hayırlı bir evlat kazandırmak için gayret göstermekteyiz. Bayanlarımız kursiyerlerimiz içinde sadece evlerinde oturmayıp bir sanat ve meslek erbabı olması ve aile bütçesine katkıda bulunmasını sağlamak için kurslarımızı ücretsiz olarak vermekteyiz.

Malatya Hacı Bektaş Veli Merkezi Vakfımızın kültürel, sosyal ve sanatsal açıdan yapmış olduğumuz hizmetlerimiz başta Sayın Malatya Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sayın Milletvekillerimiz, Sivil Toplum Örgütleri, Basın ve Medyamız tarafından takdir edilmektedir.
Hasan MEŞELİ
GENEL BAŞKAN