VAKFIMIZCA DÜZENLENEN AŞURE ETKİNLİĞİNDE BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERİLDİ. (YAYIN TARİHİ:08 EKİM 2017).

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfımız tarafından 08 Ekim 2017 tarihinde Aşure Etkinliği düzenlendi. Vakfımızca düzenlenen etkinlikte yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Vakıf genel merkezimizdeki etkinliğe Malatya Valimiz Ali Kaban’ın yanı sıra, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Battalgazi ilçe Belediye Başkanı Selahattin GÜRKAN, Yeşilyurt İlçe Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Hz.İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Doğan Karaduman, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, İl Müftüsü Ümit Çimen, Baro Başkanı Enver Han, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Şevket KESKİN, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, çok sayıda protokol üyesi, Basın Mensupları ile vatandaşlarımız katıldı.

Programın düzenlendiği Vakıf Genel Merkezimizin Konferans Salonuna gelen Malatya Valimiz Sayın Ali Kaban burada vatandaşlarımızın sevgi gösterisi ile karşılandı. Programda sırasıyla Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanımız Hasan Meşeli, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen ve Malatya Valimiz Ali KABAN birer konuşma yaparak birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Bir çok bürokratın katılım sağladığı programda yapılan Kuran’ı Kerim tilaveti sonrası Vakfımız Başkanı Araştırmacı ve Yazar Hasan Meşeli yaptığı konuşmasında: “İnsanlık âleminin yüz akı en yüce dediği Yüce Peygamber Efendimizin (SAV), sevgili torunu ilim ve neslin kapısıAllah’ın garip aslanı Hz.Ali’nin ve dünyadaki 4 yüce kadının Seyyidesi, Hayrunnisa’sı, Fatımatüz Zehranın ciğer paresi cennet neşterinin seyidi ve efendimiz Hz.İmam Hüseyin efendimiz ile 72 şühedasının10 muharrem 680 tarihinde Kerbela’da zalim Yezid’in zalim orudu tarafından bu mübarek insanların insanlık dışı katledişlerinin 1337. Miladi hüzünlü yıldönümüdür. Biz bu aşure gününde Kerbela denen olayı günümüz Türkiyesi’nde insanları birbirine düşman etmek için değil Kerbela olayından ibret alınması için sizleri buraya davet ediyoruz. Hangi insan Hz.Ali’nin yanında Hz.Fatıma’nın yanında olmaz. O bakımdan bugün cennet vatanı Türkiye’mizde bakın ne büyük oyunlar var. Türkiye’mizin düşmanları insanlık dışı olan kardeşi kardeşe düşman etmek için muazzam bir çalışma yapıyor. İşte onun tek ilacı Türkiye’mizde başta Alevi-Sünni, Türk-Kürt, Laz-Çerkez demeden birbirimizi sevmek mecburiyetindeyiz. Kendi içimizde bu ayrımcılığı gidermek ve milli birlik ve beraberliği oluşturmak zorundayız. O bakımdan değerli kardeşlerim bakın 15 Temmuz 2016’da bir FETÖ darbesi girişimi oldu. Düşünün bu adam 1967 yılından beri çalışıyormuş Türkiye’yi ele geçirmek için. O bakımdan 15 Temmuz gecesi 25 gün boyunca vilayet konağının etrafında nöbet tuttuk ve birliğimizi korumaya çalıştık. Bu devletin tarihte yedi düvel tarafından işgal edilen Mondros ve Sevr anlaşmasıyla ülkemiz işgal edilirken içimizden bir kahraman çıkmış, düşmanı yenmiş ve yeni bir Türkiye Cumhuriyetini bize armağan etmiş Mustafa Kemal Atatürk. Bu gün onun sosyal hukuk kavramlarını ortadan kaldırmak için çok seri bir şekilde halk arasında fitneler dolaşıyor onun annesine, onun manevi kızlarına, o büyük insana çok büyük hakaretler ediliyor bu durumdan üzüntü duyuyoruz o bakımdan biz onu her zaman kalbimizle milletimizle seviyoruz. Bu bakımdan muharrem ayı nedeniyle Peygamber Efendimize ve onun ehlibeytine buradan bir kez daha selatu selamlarımızı yollarken bu ayda yapılan hayır ve ibadetlerin Yüce Allah’ın nezdinde boşa gitmemesini kabul edilmesini niyaz ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.

Malatya Valimiz Ali Kaban’ın konuşmaların ardından Vakfımıza katkı sunan kişilere Malatya Valimiz tarafından plaket verildi. Plaketlerin verilmesinin ardından protokol üyelerine ve vatandaşlarımıza aşure ikram edildi.

Tüm Fotoğraflar için tıklayınız..