Türkiye cumhuriyeti devletimizin hanisi ve banisi eşsiz kahraman,büyük dahi, Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüzün 10 kasım 1938 tarihinde istanbul dolmabahçe sarayında saat 9'u 5 geçe, perşembe günü 57 yaşında genç yaşta ahirete irthial etmiştir. Vefatının 85.yıldönümü nedeniyle Ankaradaki Anıtkabirdeki ebedi istirahatkarına 1 günde 1milyon 200 binden fazla vatandaşımız ziyaret etmiştir. Yurdumuzun bütün vilayetlerinde,dünyamızın birçok devletlerinde onu büyük bir coşkuyla tazim ve şükranla anmıştır. Bu necip Türk milletinin bağrından doğan eşsiz kahraman aziz Atatürkümüzün 85.ölüm yıldönümü nedeniyle onu bir kere daha rahmetle,şükranla ve özlemle anıyoruz!
03.12.2023
Bir zamanlar 3 kıtada at oynatan dünyanın 16.asırda en büyük devletinden sayılan Osmanlı'nın son dönemlerinde padişah ve devlet ricalinin basiretsizliği nedeniyle alman hayranlığı yüzünden osmanlı 1.dünya savaşında yenik sayılmıştır. Eşsiz kahraman büyük dahi, Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüzün öncülüğünde ve onun değerli silah arkadaşlarının,aziz şehitlerimizin,kahraman gazilerimizin sayesinde başlatılan istiklal harbi sonunda düşmanlarımız mağlub edilerek 9 eylül 1922 tarihinde izmirde denize dökülmüştür. 24 temmuz 1923 tarihinde isviçre'nin lozan şehrinde 13 devletin katılımı ile harbi kazanan ve yeni bir Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulmasına imkan tanınmıştır. Bu nedenle 29 ekim 1923 tarihinde yeni bir Türkiye Cumhuriyeti devleti kurularak Cumhuriyet ilan edilmiş ve Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK,Türkiye Cumhuriyeti devletimizin ilk cumhurbaşkanı seçilmiştir. Bu itibarla Cumhuriyetimizin 100.yıldönümünü çok büyük bir coşkuyla kutlanmıştır. YAŞASIN CUMHURİYETİMİZ!
03.12.2023
9 eylül 1923 tarihinde TBMM kararı ile vatanımızın istiklal harbinin üstün zaferle sonuçlanması yurdumuzun düşmanlardan temizlenmesi sonucunda GAZİ-MÜŞİR MAREŞALLIK rütbesine atanması nedeniyle gaziler günümüz bütün yurdumuzda kutlandığı gibi Malatyamızda da valimiz Sayın Ersin YAZICI'nın öncülüğünde ve halkımızın da coşkulu katılımı ile ilimiz kongre ve kültür merkezi salonunda kutlanılmış,konuşmalar yapılmış,şiirler okunmuştur. Vakıf binamız devasa türk bayrakları ve Atamızın resimleriyle donatılmıştır.
03.12.2023
1.dünya savaşı sonucunda emperyalist güçlerin türkün ve islamın düşmanları İngiltere,Fransa,İtalya ve Rusyanın dahil olduğu itilaf devletlerinin,ittifak devletlerine galip gelmesiyle boşu boşuna Osmanlı yenik sayılmıştır. 1918 mondros mütakeresi ve 1920 sevr anlaşmaları ile bu vatan toprakları bir fiil işgal edilmişti. İşte bu kahraman ve necip türk milletinin bağrından bir güneş gibi doğan Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüzün öncülüğünde başlatılan istiklal savaşımızın sonucunda inönü,sakarya ve bir yıl sonra 26-30 ağustos 1922 başkomutanlık meydan muharebelerinde yedi düvel tarafından desteklenen yunan ordusu perişan olarak yenilmiştir. 9 eylül 1922 tarihinde izmirde denize dökülmüştür. Büyük Atatürkümüzün ve onun değerli silah arkadaşlarının aziz şehit ve gazilerimizin sayesinde yeni bir Türkiye Cumhuriyeti devleti doğmuştur. Başta aziz Atatürkümüzü onun değerli silah arkadaşlarını,şehit ve gazilerimizi rahmet,şükran ve minnetle anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!
03.12.2023
Sayın kültür ve turizm bakanımız Mehmet Nuri Ersoy,malatya valimiz sayın Hulusi Şahin,milletvekilimiz sayın İhsan Koca,inönü üniversite rektörü sayın Ahmet Kızılay ve belediye başkanımız sayın Selahattin Gürkanın katılımlarıyla vakfımıza ziyarette bulunulmuştur. Vakfımız gezilmiş ve önemli konuşmalar yapılmıştır. Toplantımıza katılan alevi dedeleri de konuşmalar yapmıştır. Sayın bakanımız; Malatyaya böyle bir kültür merkezi kazandırıldığı için başkanımız Hasan MEŞELİ'YE teşekkürlerini sunmuştur.
 1  ...

ZÄ°YARET BÄ°LGÄ°LERÄ°