Arabi ayların ilki olan Muharrem Ayı bu sene 20 Ağustos 2020 Perşembe gününden itibaren başlamaktadır. Muharrem Ayında birçok olayların cereyan ettiği rivayet edilmektedir. Ancak yalnız İslam âlemini değil bütün insanlık âlemini dehşet verici derin bir üzüntüye gark eden özellikle günümüz insanlığına, İslam âlemine ve Türkiye’mize çok önemli mesajlar veren son derecede acı dolu bir aydır.
19.08.2020
13. Asır Anadolu insanına, Türklük, İslamiyet ve bütün insanlık âlemine çok büyük hizmetler vermiş olan, İslam’ın engin ve bereketli pınarından ilahi mutluluğun içilmesine olanak sağlayanların ön safında bulunan ve Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimiz, Hz. Ali, Kuran ve Ehli-Beyt inanç, sevgi ve muhabbetini kalplerimizde ve gönüllerimizde sönmez bir meşale gibi nurlandıran, Nebevi ve Muhammedi bir nur ve ahlak ile aklanan “Eline, diline, beline hâkim ol, eşine, aşına, işine sahip ol, alnı açık, gönlü açık, sofrası açık ol, sır tutucu, ayıp örtücü, hiddet ve gazabı yutucu ol. İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır düşünce karanlığına ışık tutanlara ne mutlu, incin sende incitme, hiçbir milleti ve insanı ayıplamayınız kadınlarınızı okutunuz, kadınlarını okutmayan milletler yükselemez.” Diye bütün cihana haykıran bu büyük insan “Hünkâr Hacı Bektaş Veli’dir.”
13.08.2020
Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı’nın 2019 Takvim yılı Mali Olağan Genel Kurulu toplantısı 15 Mart 2020 tarihinde Vakfın Konferans salonunda Saat:11:00’da Vakıf Kültür Merkezine kayıtlı genel kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Gündem gereği açılış ve yoklamadan sonra Divan teşekkülü için Divan Başkanlığına Hüseyin ŞAHİN katip üyeliklerine Hıdır ÇAMUR ve Hasan ÇAMUR toplantıya katılan bütün üyelerin oylarıyla seçilmiştir. Gündem gereği saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Vakfın 2019 takvim yılına ait faaliyet ve denetim raporları, genel kati bilançosu ile gelir gider cetvelleri okunmuş toplantıya katılan genel kurul üyelerinin tamamının oylarıyla ibra edilmiştir.
16.03.2020
Malatya Büyükşehir Belediyesi vatandaşların ortak kullanım alanları olan toplu taşıma araçları ile duraklardan sora şimdide ibadet alanlarında korona virüs tehdidine karşı dezenfekte çalışmalarını artırdı. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi ekipleri Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfımızda 15 Mart 2020 Pazar günü dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları yaptı.
16.03.2020
Tarihler boyunca kahraman asil, köklü bir tarihe sahip olan necip Türk milletini tarih sahnesinden silmek isteyen İslam’ın ve Türk’ün düşmanları ile emperyalist güçler bir kere daha ezeli düşmanlığını Bizans oyunları ile Suriye-İdlip kentinde 36 KAHRAMAN Mehmetçiğimizi kalleşçe, kahpece şehit etmeleri yüreklerimizi sızlatmıştır.
25.03.2020
Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanımız Hasan MEŞELİ, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. Yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.
19.11.2019
Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfımız tarafından Muharrem ayı dolayısıyla 15 Eylül 2019 Pazar günü aşure etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte yaklaşık 5 bin kişiye aşure ikram edilirken, etkinlikte birlik ve beraberlik mesajları verildi.
17.09.2019
İftar yemeği programına, Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Müftüsü Veysel Işıldar, Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay, Genel Sekreter Yardımcıları ve Meclis üyeleri ile kanaat önderleri katıldı.
17.09.2019
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Muharrem ayı dolayısıyla Malatya’daki Alevi Dedeleri ile iftar programında bir araya geldi. Battalgazi Belediyesi tarafından Çınar Park’ta düzenlenen İftar programına Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdulkadir Duran, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Başkanı Hasan Meşeli, Hz.İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Doğan Karaduman, Ali Kapısı Derneği Başkanı Muhsin Topal Cengiz ile vakıf ve derneklerin üyeleri katıldı.
17.09.2019
Arabi ayların ilki olan ve içerisinde birçok olayların olduğu rivayet edilen ve yalnız İslam alemini değil bütün insanlık alemini derin, çok acı bir üzüntüye gark eden, Muharrem ayı 31 Ağustos 2019 Cumartesi gününden itibaren başlamaktadır.
29.08.2019

SİTE WEB MAİL