Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfımızın 7.Olağan Genel Kurul toplantısı 17 Ocak 2016 Pazar günü Saat 11:00 da Vakfımızın konferans salonunda yapılmıştır. Vakfımızın gündem gereği 2013-2014-2015 takvim yıllarına ait faaliyet denetim raporları genel kati bilanço gelir gider cetvelleri toplantımıza katılan bütün kurucu üyelerin oylarıyla ibra edilmiştir. Tek liste halinde toplantıya katılan ve genel kurul üyelerinin tamamının desteğini alarak 3 yıllığına seçimi kazanan Başkan MEŞELİ’nin listesindeki yönetim kurulu, denetim kurulu asil ve yedek üyeler ile divan kurulu aşağıdaki gibidir.
17.01.2016
Her sene olduğu gibi bu senede Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfımız tarafından 30.10.2015 tarihinde düzenlenen aşure etkinliği vakfımızın merkez binasında tertip edilerek çok sayıda vatandaşımıza aşure çorbası ikram edilmiştir.
31.10.2015
Hicri takvime göre Muharrem Ayı, miladi 14 Ekim günü başlıyor başlıyor. 1 Muharrem dolayısıyla bir açıklama yapan Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanımız Hasan Meşeli, “ Ne hazin ve ne garip bir tecellidir ki bu sene 14 Ekim 2015 tarihinde başlayacak olan ‘ Muharrem Yas-ı Matem Ayı’ iki derin acı ve üzüntüyü beraberinde getirmektedir” dedi.
14.10.2015
ANKARA TREN GARINDA 10.10.2015 CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 10:00 SULARINDA MEYDANA GELEN İKİ AYRI YERDE GERÇEKLEŞEN TERÖR SALDIRISINDAKİ PATLAMA NEDENİYLE BU ALÇAK KATLİAMDA HAYATINI KAYBEDEN TÜM VATANDAŞLARIMIZA VE MALATYALI HEMŞEHRİLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET, AİLELERİNE VE YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI, YARALILARIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLER ACILARINI YÜREKTEN PAYLAŞIRIZ...HALKIMIZIN BAŞI SAĞ OLSUN..
11.10.2015
Cennet vatanı Türkiye’mizi bölmek ve kardeşi kardeşe düşman etmek için 1984 yılından beri terör örgütü PKK, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri öncesi can almaya hızla devam etmektedir. Türkiye’miz maalesef bir savaş ortamına dehşetle sürüklenmektedir.
21.09.2015
Pir Sultan Abdal’ın 4.Kültür etkinliklerinde Sivas-Madımak Otelinde yobazlar tarafından 35 masum vatandaşımızın diri diri yakılarak, İslam ve insanlık tarihine “bir kara leke” olarak geçen, kanlı ve son derece üzücü olayların 22.nci hüzünlü yıldönümüdür.
29.09.2015
Vakfımız tarafından her sene olduğu gibi bu senede 19 Şubat 2015 Perşembe akşamı saat 19:00'da Vakfımız Konferans Salonu'nda Hz.Musa Peygamber ile Hz.Hızır Aleyhisselamın buluşması nedeni ile Kuran-ı Kerim'in Kehf suresinin 65-82ayeti kerimeleri mucibince Cenab-ı Allah'a ibadet edilerek konuşmalar yapılmıştır.
29.09.2015
Her sene olduğu gibi bu senede Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfımız tarafından 16.11.2014 tarihinde düzenlenen aşure etkinliği vakfımızın merkez binasında tertip edilerek 5 binden fazla vatandaşımıza aşure çorbası ve lokma ikram edilmiştir.
17.11.2014
Muharrem ayının iyi değerlendirilmesini tavsiye eden Vakıf Genel Başkanımız Meşeli, “Yüce Peygamber Efendimiz ‘’Ey benim sevgili oğlum Hüseyin’im, seni ve zürriyetini sevene ne büyük bir saadet ve şereftir. Seni katledene kıyamet gününde ne azim bir şekavettir, zalimliktir’’ ilahi sözleri, yaratıcı ilahi kudretin kudret kaleminden aldığı ilahi vahyin kendi ümmetine hüzünlü bir tebliğidir. Yüce Allah Kuran-ı Kerim’inde Ahzab suresi 33, Şura suresi 23. Ayeti Celilelerinde ve daha birçok ayetlerde Allah tarafından Peygamberimizin bu mübarek temiz soyu olan Ehli Beyt’ini Methu-Sena etmektedir. Yüce Peygamberimiz diğer bir hadisinde ‘’Allah’ım, ben Hasan ile Hüseyin’i çok seviyorum sende onları sev, onları seveni de sev’’ buyurmaktadır” şeklinde konuştu.
04.11.2013
Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfımız tarafından 21.07.2014 tarihinde düzenlenen ve aynı zamanda (Sosyal Destek Projesi) SODES projesi desteğiyle yürütülmekte olan “Geleneklerimizi Geleceğe Taşıyoruz” adlı proje kapsamında kursa katılanlara Vakfımız Genel Başkanı Hasan MEŞELİ tarafından belgeleri takdim edilmiştir.
22.07.2014

SİTE WEB MAİL