Aziz Atatürkümüzün anma ve gençlik ve spor bayramının 103.yıldönümü nedeniyle anma törenlerine vakfımızca da iştirak edilmiştir. 621 yıllık koca Osmanlı imparatorluğunun padişah ve devlet ricalinin basiretsizlik ve acizliği sonucunda 1914 haziran ayında patlak veren 1.dünya savaşında Alman hayranlığı osmanlı devletini boşu boşuna ittifak devletlerine katılmış, dört yıl 1.dünya savaşı sonucunda 1,5 milyon insan ölmüş,ittifak devletlerinin itilaf devletlerine yenilmesiyle osmanlı da yenik sayılmıştır. Bu vatan toprakları 30Ekim 1918 mondros mütarekesi ile birfiil işgal edilmişti. İşte kahraman ve asil Türk milletinin bağrından doğan Çanakkale'de yedi düveli mağlup eden anafartalar kahramanı, Gazi Mustafa Kemal Paşamızın öncülüğünde 19 Mayıs 1919 tarihinde İstanbuldan Samsuna ayak basarak kuvayi milliye ruhunu canlandırarak İstiklal harbimizi başlattığı islam düşmanlarına,emperyalist güçlere,zalimlere kafa tuttuğu gündür.
26.11.2022
28 Nisan 2022 perşembe akşamı vakıf binamızda vakfımız tarafından Ramazan ayı nedeniyle gelen konuklara iftar yemeği verilmiştir.
26.11.2022
23 NİSAN 1920 Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının 102. yıl dönümü kutlama törenleri yapılmış,törenlerde Malatya valimiz sayın Aydın Baruş, 2. ordu kurmay başkanı ve garnizon komutanımız, Malatya büyükşehir belediye başkanımız ile çok kalabalık halk topluluğu ve vakfımızın da katılımı ile gerçekleştirilmiştir. 1. dünya savaşı sonucunda padişah ve devlet ricalinin basiretsizliği ve beceriksizliği ile osmanlı devleti ittifak devletlerinden oluşmuş, ittifak devletlerinin itilaf devletlerine yenilmesiyle osmanlı yenik sayılarak masa başında Mondros ve Sevr antlaşmaları ile bu vatan tıprakları birfiil işgal edilmişti. İşte necip Türk milletinin bağrından bir güneş gibi doğan Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüzün öncülüğünde istiklal savaşımızın başlatılması için TBMM'yi kurarak istiklal savaşımızın da kazanılması sonucunda TBMM 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Türk gençliğine armağan edilmiştir. Atamızı ve değerli silah arkadaşlarını aziz şehit ve gazilerimizi bir kere daha rahmet,minnet ve şükranla anıyoruz
13.11.2022
8.Cumhurbaşkanımız, malatyalı hemşehrimiz sayın Turgut Özal'ın 17 Nisan 1993 tarihinde ahirete iltihalinin 29.yıl dönümü nedeniyle Turgut Özal Üniversitesindeki anma törenlerine Malatya valimiz sayın Aydın Baruş, Malatya büyükşehir belediye başkanımız sayın Selahattin Gürkan, Cumhuriyet başsavcısı Muhammed Sarvan, Turgut Özal Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut, çok kalabalık halk toğluluğu ile vakıf genel başkanımız Hasan Meşeli de törenlere iştirak etmiştir. Toplantıda Vali Aydın Baruş, Büyükşehir belediye başkanımız, rektör, konuşmalar yaparak rahmetli cumhurbaşkanımızı rahmet ve şükranla anılmıştır. (17 NİSAN 2022)
13.11.2022
18 Mart 1915 Çanakkale zaferimizin 107. yıl dönümü ile Çanakkale şehitlerimizin anma günü nedeniyle Malatya valimiz sayın Aydın Baruş, 2. Ordu komutanımız, büyükşehir belediye başkan vekilimiz ve çok kalabalık, coşkulu halk topluluğu ile vakfımız bu törenlere iştirak edilmiştir. Önce Malatya şehitler mezarlığında saygı duruşu ve istiklal marşı, anıta çelenklerin sunumu,valimizin konuşmaları ile şehitlikteki şehit mezarları ziyaret edilmiş, Kuran-ı Kerim tilaveti ile şehit mezarlarına karanfiller konulmuştur. Vakıf binamız devasa Türk bayraklar ile Çanakkale anafartalar kahramanı aziz Atatürkümüzün devasa resmi asılmıştır. Dünyaya ÇANAKKALE GEÇİLMEZ diyen eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal komutanımızı, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi buradan bir kere daha rahmet ve şükranla anıyoruz.
13.11.2022
Aziz Atatürkümüz 13 Şubat 1931 tarihinde Malatyamıza teşriflerinin 91. yıldönümü nedeniyle Malatya valimiz sayın Aydın BARUŞ, 2. Ordu Garnizon komutanımız, Malatya büyükşehir belediye başkanımız sayın Selahattin Gürkan ile çok kalabalık halkımızın katılımı ile vakfımızın da bu törenlere iştirakı,atamızın anıtına çelenkler konulmuş, saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenmesinden sonra anıt defterinin okunmasına mütakip halk eğitim merkezi salonuna ve atatürk evi ziyaret edilmiş,toplantı salonunda şiirler okunarak konuşmalar yapılmıştır. Onu bir kere daha saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz. Aziz atamızın devasa resmi ile vakıf binamız Türk bayraklarıyla donatılmıştır.
13.11.2022
Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfının 9. Olağan genel kurul toplantısı 23 Ocak 2022 tarihinde saat 11.00’da şeyh bayram mahallesi Hacı Bektaş Veli caddesi kadir şinas sokak Yeşilyurt/Malatya adresindeki vakıf binasında yapılmıştır. Gündem gereği divan oluşturulmuş, saygı duruşu, istiklal marşımızın okunmasından sonra vakfın 2021 takvim yılına ait faaliyet, denetim raporları, genel kat-i bilançosu ile gelir gider cetvelleri okunarak vakfa kayıtlı ve toplantıda hazır bulunan bütün genel kurul üyelerinin oyları ile ibra edilmiştir.
31.03.2022
Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kuruluşunun 98. Yıldönümünü büyük bir mutluluk, büyük bir coşku içinde kutluyoruz.
30.10.2021
19 Eylül 2021 tarihinde saat 10:00’da Gaziler ve Şehitler günü nedeni ile Malatya valimiz Sayın Aydın Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon komutanı ile büyükşehir belediye başkanı Sayın Selahattin Gürkan ve halkımızın katılımı ve vakfımızın da iştirakı ile Aziz ATATÜRK’ÜMÜZÜN anıtına çelenkler konularak saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenmesinden sonra Malatya Şehir Mezarlığı ziyaret edilmiş, şehit ve gazilerimizin kabirleri başında dualar edilerek, vatanımız için hayatlarını veren bu aziz kahramanlarımız rahmetle, şükranla ve tazimle anılmıştır.
28.09.2021
 4  ...