Soma’da Türkiye tarihinin en büyük maden faciası yaşanıyor. Türkiye kara bir gün yaşıyor ve her geçen saniye yeni bir madenci ölümüne tanıklık ediyor. Ölü sayısı hızla artıyor. Yüzlerce ailenin ocağına ateş düşüyor. Bir o kadar çocuk babasız kalıyor. Resmi açıklamalar madende kaç kişinin olduğunu, faciaya neyin yol açtığını tam anlamıyla açıklayamıyor. Ocakta tam olarak ne yaşandığı bilinmiyor.
15.05.2014
Malatya’daki 49 sivil toplum kuruluşunun yer aldığı Malatya Alevileri Eşit Yurttaşlık Platformu tarafından ülkenin son günlerde gerilimli günlerden geçtiği belirtilerek sağduyu çağrısı yapıldı.
22.05.2014
Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Muharrem Ayı münasebetiyle 11.11.2013 günü köşkte oruç açma yemeği verdi. Çankaya Köşkü’nde ikinci kez verilen yemeğe Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile Alevi ve Caferi kesimi temsilcileriyle beraber Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanımız Hasan Meşeli bu davete katılmıştır.
20.01.2014
Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfımız tarafından 17.11.2013 tarihinde düzenlenen aşure etkinliğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi. Aşure Programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Vakıf Başkanı Hasan Meşeli, “Türkiye’mizin bugün milli birlik ve beraberliğe fevkalade ihtiyacı var. Irak, Suriye, Mısır ve daha önce Libya. Her iki taraf birbirini öldürüyor, ‘Tekbir, Allahü Ekber’ diyor. O zaman hangisi günahkar, hangisi mazlum, hangisi masum? Bakın, buna ancak, affınıza sığınıyorum kargalar bile güler. Yüce İslam dinini ne hale getirdiler?” dedi.
18.11.2013
Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfımız tarafından düzenlenen ve aynı zamanda (Sosyal Destek Projesi) SODES projesi desteğiyle yürütülmekte olan “Geleneklerimizi Geleceğe Taşıyoruz” adlı proje kapsamında kursa katılanlara Sayın Valimiz Vasip ŞAHİN tarafından belgeleri takdim edilmiştir.
06.08.2013
“Pir Sultan Abdal’ım, şad olup güldü. Kabe-i Şeriften bir nida geldi. Hakkın emri ile dört kitap indi, okuyan MUHAMMED, yazan ALİ’dir.” Diyen bu hikmeti ilahi dolu, veciz sözlerin sahibi, Pir Sultan Abdal’ın 4. Anma Kültür Şenliklerinde Sivas-Madımak otelinde yobazlar tarafından 2 Temmuz 1993 tarihinde, 35 masum kardeşlerimizi, diri diri yakarak şehit edilmelerinin 20’nci hüzünlü yıldönümüdür.
22.07.2013
Türkiye’mizin günlerden beri İstanbul-Taksim gezi parkına 104 sene önce yıkılan Topçu Kışlası ile bunun yerine AVM veya başka bir şey yapılsın mı yapılmasın mı inatlaşması, protesto mitingleri 75 vilayetimize maalesef sirayet etmiş, böyle bir hassas dönemde hükümetin ne hikmetse İstanbul’da temeli atılan 3. Boğaziçi köprüsüne 500 sene evvel Alevi katliamı yapan “Yavuz Sultan Selim” isminin verilmesi, Türkiye’mizde yaşayan 20 milyona yakın Alevileri ve yurtdışında yaşayan milyonlarca Alevi kardeşlerimizi derinden yaralamıştır.
21.06.2013
Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfımız tarafından 27 Ocak 2013 Pazar günü saat 12:30 da 4 katlı vakıf binamızın konferans salonunda ünlü Abdal Musa Sultan'ın geleneksel lokma günü ve konferansı tertip edilmiştir.
03.04.2013
Vakıf binamızda muharrem ayının sona ermesi nedeniyle aşure günü konferansı ve programı düzenlendi.
03.04.2013
Malatya Belediyesiyle birlikte Hacı Bektaş Kültür Merkezi Vakfı, Cem Vakfı ve Hz İmam Zeynel Abidin Türbesi vakfı tarafından düzenlenen iftar yemeğini ilimiz kaburga sofrası mekanında düzenlenmiştir.
... 11 ...