CUMHURBAŞKANIMIZ ABDULLAH GÜL ÇANKAYA KÖŞKÜNDE MUHARREM ORUCU AÇMA YEMEĞİ VERDİ. (11 KASIM 2013 SALI)
Çankaya Köşkü’nde Muharrem Orucu Açma Yemeği Daveti

Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Muharrem Ayı münasebetiyle 11.11.2013 günü köşkte oruç açma yemeği verdi. Çankaya Köşkü’nde ikinci kez verilen yemeğe Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile Alevi ve Caferi kesimi temsilcileriyle beraber Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanımız Hasan Meşeli bu davete katılmıştır.

Çankaya Köşkü’nde ikinci kez verilen yemeğe, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özel, Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu, Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Nafiz Ünlüyurt, Emekli Danıştay Üyesi Muammer Oytan, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya, Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği Onursal Başkanı Selahattin Özgündüz, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Erikli Baba Dergâhı Eski Başkanı Av. Metin Tarhan, Eski Türkiye Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Timisi, TOBB Tarih Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Rıza Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Necdet Subaşı, Sanatçı Ahmet Özhan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Koray Ertaş ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ahmet Ertürk katıldı.
Yemeğin ardından Sanatçı Ahmet Özhan, 14. yüzyıldan günümüze kadar uzanan süreçte yazılan ve bestelenen Mah-ı Matem Kerbela ilahileri okudu.