HACI BEKTAŞ VELİ VE 21. YÜZYILA MESAJI PANELİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİNDE 27 EKİM 2021 SAAT 13.30’DA YAPILMIŞTIR

2021 Yılının UNESCO tarafından Hacı Bektaş Veli yılı ilan edilmesi ile Malatya Valiliği, kültür müdürlüğü, Malatya Büyükşehir Belediyesi kültür ve sosyal işler Daire Başkanlığı, İnönü Üniversitesi Alevilik Araştırmaları Enstitüsü ve İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim dalı, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezi, Birlik Vakfı Malatya şubesi, Malatya Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde 27 Ekim 2021 tarihinde Çarşamba günü saat 13.30’ da İnönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi konferans salonunda, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyinin Genel sekreteri Av. Abdulkadir Altan’ın moderatörlüğünde ‘’Hacı Bektaş Velinin 21. Yüzyıla Mesajı’’ konulu paneli yapılmıştır.

Panelistler, Prof. Dr. Mehmet Dönmez İnönü Üniversitesi Alevilik Enstitüsü Müdürü, Doç. Dr. Mustafa Altunkaya İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim dalı Başkanı, Doç. Dr. Mehmet Yazıcı Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü ve Hasan Meşeli Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı ve Araştırmacı yazar olarak konuşmuşlardır. Panelistler son derece de bilimsel verilere dayalı konuşmalar yaparak gelen konukları memnun ve mutlu etmişlerdir.

Genel Başkan ve Araştırmacı yazar olan Hasan Meşeli, paneldeki konuşmasında Hacı Bektaş Veli’nin 13. Asır Orta Asya, Horasan, Nişabur’daki hizmetlerini ve Anadolu insanına Türklük, İslamiyet ve bütün insanlık âlemine olan değerli hizmetlerini anlatmış, panele katılan konuklardan son derecede takdir toplamıştır.