SİVAS MADIMAK KATLİAMINI BİR KERE DAHA ŞİDDETLE KINIYORUZ

‘’Pir Sultan Abdal’ım şad olup güldü, Kâbe-i Şerif’ten bir nida geldi, Hak’kın emri ile dört kitap indi. Okuyan Muhammed yazan Ali’dir.’’ diyen Hikmet-i İlahi dolu veciz sözlerin sahibi 16. asırda Anadolu’da, Sivas’ta yaşayan, yüce Allah dostlarından mazlum ve masumların hakkını gözetip daima zalimine karşı duran ünlü ‘’ Pir Sultan Abdal’ın 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta yapılan 4. Kültür Şenlikleri’nde 35 masum insanlarımızın insanlık dışı, tarihte eşi ender görülmüş büyük bir mezalimle Sivas Madımak Oteli’nin yobazlar tarafından yakılarak İslam tarihine, insanlık tarihine sürülen bu kara lekenin 28. Hüzünlü yıl dönümüdür.

Alevi dünyasının Hz. Muhammed, Hz. Ali, Hacı Bektaş Veli ve Abdal Musa Sultan’dan sonra en çok sevilen sayılan, gönüllere taht kuran, başa taç edilen Pir Sultan Abdal’ın kültür şenlikleri ve anma törenlerine yazar ‘’Aziz Nesin ‘’bahane edilerek ‘’ Tekbir, Allahu Ekber nidaları ile cumhuriyetin temeli Sivas’ta atıldı ise de cumhuriyeti Sivas’ta yıkacağız, Müslüman mahallesinden salyangoz satılmaz diyen binlerce yobazlar 8 saat Madımak Oteli ateşe verilerek Türkiye’mizde yaşayan milyonlarca bir kitleyi oluşturan özellikle Aziz Atatürk’ümüzün laik, sosyal, hukuk devlet kavramlarına son derece de sadakatla bağlı olan Alevi kardeşlerimize gözdağı vermek için bu masum insanlar diri diri yakılarak öldürülmüşlerdir.

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı genel merkezimiz olarak 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta Pir Sultan Abdal’ın 4. Kültür Şenliklerinde 8 saat bütün kamuoyunun gözü önünde yobazlar tarafından 35 mazlum ve masum vatandaşımızın barındığı Sivas Madımak Oteli’ni yakarak diri diri bu insanlarımızı öldüren bu canileri, yobazları bir kere daha şiddetle, nefretle, lanetle kınıyoruz. Ölen bu 35 mazlum ve masum kardeşlerimize Cenabı Allah’tan saygı ile rahmet diliyoruz.

Hasan Himmet MEŞELİ

GENEL BAŞKAN