30 AĞUSTOS 1922 ZAFER BAYRAMININ 99.YILINI VE 26 AĞUSTOS 1071 MALAZGİRT ZAFERİNİN 950. YILINI CANDAN KUTLUYORUZ

Bir Milletin yeniden doğuşunu meydana getiren, dünya tarihinde eşi ve emsali ender görülmüş büyük kahramanlar, eşsiz büyük Dahiler vardır. Bir zamanlar üç kıtada at oynatan, Viyana kapılarına kadar ülkeler fetheden, Kanuni Sultan Süleyman döneminde 15 milyon kilometrekare toprağa sahip o zamanın dünyadaki en büyük devletini oluşturan koca Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerinde, Padişah ve Devlet ricalinin basiretsiz ve beceriksizlikleri sonucunda özellikle ittihat ve terakki cemiyetinin liderleri” ENVER,TALAT VE CEMAL” paşaların “ Alman hayranlığı” yüzünden boş yere 1.Dünya savaşı sonucunda Osmanlının dahil olduğu savaşta Almanya ile beraber ittifak devletlerinin “Almanya,Osmanlı,Avusturya Macaristan” itilaf devletlerine “ İngiltere,Fransa,İtalya’ya yenilmeleri ve arkasından Rusyanında katılarak bu sonuçta Osmanlı da yenik sayılmış 30 Ekim 1918 MONDROS mütarekesi ile 10 Ağustos 1920 SEVR anlaşmaları ile de bu vatan toprakları emperyalist güçlerin,İslam’ın düşmanları tarafından bir fiil işgal edilerek,paylaşılmak istenilmiştir. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirlerimiz düşmanlarımız tarafından bir fiil işgal edilmiştir.

Bu ecdad yadigârı vatan toprakları ile bu topraklarda yaşayan bütün vatandaşlarımızın namus ve şerefini onur ve haysiyetini kurtaracak bir kahramana sonsuz ihtiyaç vardı. İşte bu eşsiz kahraman bu asil ve necip milletin bağrından çıkmış “4 sene Balkan savaşlarında, 4 sene 1.Dünya savaşlarında,4 sene de İstiklal Kurtuluş savaşlarımızda toplam 12 sene savaşarak özellikle 1915 Çanakkale Anafartalar ve Conkbayırında şan ve şöhretini bütün dünyaya ispatlayan ve Kurtuluş savaşlarımızda Sakarya’da 22 gün 22 gece savaşıp düşmanımızı yenen ve en son 26-30 Ağustos 1922 tarihinde başkomutanlık meydan muharebelerinde” Afyon Kocatepe de, Çaltepe, Tınastepe, Mangal dağında, Dumlupınarda” 4 gün 4 gece Yunan ordusunu mağlup ederek 9 Eylül 1922 tarihinde Afyondan İzmire kadar 9 günde düşman işgalinden egedeki bütün şehirlerimizi kurtararak güzel İzmirimizi de düşman işgalinden kurtararak denize dökmüştür.Türkün asaletini,yenilmezliğini,esarete tahamülünün olamayacağını bütün cihana haykırıyordu.İşte aziz Atatürkümüzün bu eşsiz zaferleri  sonucunda dünya onu çok iyi tanıyarak imrenmiş 24 Temmuz 1923 Lozan anlaşması ile yeni devletimizin tapusunu kazanan ve 29 Ekim 1923’te yeni bir Türkiye Cumhuriyeti devletimizi kuran eşsiz kahraman GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜMÜZ ile onun değerli silah arkadaşları,aziz şehitlerimiz,kahraman ve vefakar gazilerimizdir.Aziz Atatürkümüz olmasaydı Türkiye Cumhuriyeti devletimiz asla kurulamayacak ve olamayacaktı.

26Ağustos 1071 Selçuklu devletinin sultanı Alpaslan Muş MALAZGİRTTE doğu Bizans İmparatoru ”Romen Diyojen”i ve ordusunu 4 saatlik meydan muharebesi sonucunda yenerek 950 sene önce biz Türklere Anadolu kapısını açmıştır.Büyük Selçuklu sultanı Alpaslan ile onun aziz şehitlerini buradan bir kere daha rahmet ve saygıyla tazimle anıyoruz.

Bu itibarla, Türkiye cumhuriyeti devletinin kurucusu eşsiz kahraman GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜMÜZE değerli silah arkadaşlarına aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize bir kere daha saygı rahmet ve özlemle anarken,30AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ile TÜRK SİLAHLI KUVVETLER günümüzün 99.yıldönümünü bir kere daha candan kutluyoruz.

Hasan Himmet MEŞELİ

GENEL BAŞKAN