5-6 ŞUBAT 2023 TARİHİNDE TÜRKİYEMİZİN 11 İLİNDE CEREYAN EDEN KORKUNÇ DEPREMDE EN SON RAKAMA GÖRE 55 BİN VATANDAŞIMIZIN ÖLÜMÜ BİNLERCE EV VE İŞ YERLERİNİN YIKIMI İLE DÜNYADAKİ GÖRÜLMEMİŞ FELAKET
5-6 Şubat 2023 tarihlerinde türkiyemizin 11 vilayetinde ve malatyamızda cereyan eden korkunç ve son derecede üzüntü verici 55 bin insanın ölümüne ve binlerce ev ve işyerlerinin yıkımına sebep olan bilim adamlarının ifadelerine göre dünyamızın en büyük deprem felaketi olduğu söylenmektedir. Bu korkunç deprem nedeniyle türkiyemizin muhtelif vilayetlerinden hayırsever vatandaşlarımız tarafından birçok tırlar,pikap arabalar vb.araçlarla vakıf binamıza temel gıda maddeleri ve giyecek eşyaları gönderilmiştir. Ayrıca yurtiçinden ve yurtdışından birçok hayırsever vatandaşlarımız tarafından türkiye vakıfbank şubesindeki  vakfımızın hesabına maddi yardımlarda bulunmuşlardır. Vakıf yönetimimiz vakfımıza gönderilen temel gıda maddelerini ve giyecek vs. ürünlerini büyük bir titizlikle ihtiyaç sahiplerine adil bir şekilde dağıtılmıştır. Çeşitli bankalardan eft ile vakfımızın banka hesabına da maddi desteklerde bulunulmuştur. Malatyamızda deprem nedeniyle binlerce ev ve işyerlerinin yıkılması binlerce vatandaşımızın evsiz kalması mahfı perişan olması malatya halkımızı derinden üzmüştür. Vakfımızın malı olan 4 katlı 3200metrekareye tekabul eden Hacı Bektaş Veli kültür merkezi vakfı cemevimiz, çok şükür sağlam bir yapıya sahiptir.  4 katlı vakıf binamız zamanında yüksek mimar ve mühendislerimizin nezaretinde vakıf yönetimimizin titizlikle binamız 24lük demir ve çimentolu binamızı malatya valiliği ve devletimiz tarafından birkaç kez inşaat mühendisleri binamızı teftiş ederek sağlam raporu vermişlerdir.Kolonlar ve kirişler son derece sağlamdır.Vakıf personelimiz ve 60 kadar evsiz kalan vatandaşımız 10aya yakın bir zamandan beri vakıf binamızda gece ve gündüz kalmıştırlar. Malatya valiliği ve malatya halkı 4 katlı sağlam yapılan kültür merkezi vakıf cemevimizin sağlam oluşundan dolayı vakıf genel başkanımızı ve yönetşm kurulu üyelerimizi takdir ve tebrik etmektedirler. Bizler vakıf başkanı ve yönetim üyeleri olarak vakıf binamızı her zaman koruduğumuz gibi bu korkunç depremde bile binamızı korumaya devam etmekteyiz. Bir hayır kurumu olan vakfımızı koruduğumuz ve kolladığımız için bundan büyük bir onur duymaktayız.