BASIN BİLDİRİSİDİR..MUHARREM AYI BAŞLIYOR. (YAYIN TARİHİ:19 AĞUSTOS 2020)

Arabi ayların ilki olan Muharrem Ayı bu sene 20 Ağustos 2020 Perşembe gününden itibaren başlamaktadır. Muharrem Ayında birçok olayların cereyan ettiği rivayet edilmektedir. Ancak yalnız İslam âlemini değil bütün insanlık âlemini dehşet verici derin bir üzüntüye gark eden özellikle günümüz insanlığına, İslam âlemine ve Türkiye’mize çok önemli mesajlar veren son derecede acı dolu bir aydır.

Tarihler boyunca, mazlum ile zalimin hak ile batılın kavgasını insanlığın mutluluk ve idamesi için yapmışlardı. Zira zalimine karşı durup mazlum ve masumların yanında yer alan eşsiz kahramanlar elbette vardır.

Yüce peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) Efendimizin sevgili torunu, Hz. Ali ile Hz. Fatıma’nın şerefli oğlu cennet gençlerinin seyyidi ve efendisi Hz. İmam Hüseyin ile 72 şühedasının 10 Muharrem 680 tarihinde Kerbela’da Emevi halifesi zalim Yezid’e biat etmediği gerekçesiyle zalim Yezid’in emri ile ordusu tarafından Peygamberimizin bu mübarek torunlarını, çok yakın akrabalarını, kundaktaki bir bebeğe bile Kerbela Çölü’nde bir yudum su verilmeden insanlık dışı katledilişlerinin, şehadetlerinin Miladi 1340. Hüzünlü yıl dönümüdür. Hz. İmam Hüseyin’in suçu ne idi? Zalim Yezid Allah’ın emir ve yasaklarına asla uymuyor Kuran’ı Kerim’i tanımıyor, helale haram harama helal diyor, insanları haksız yere öldürüyor, zulüm ediyor bu zulüm ile İslam’ın güya halifeliğini yapıyor idi.

İşte Hz. İmam Hüseyin’in Muaviye’nin oğlu zalim Yezid’e kafa tutarak sen İslam’ın halifesi olamazsın diye bu mübarek insanın Kerbela Çölü’nde yere dökülen mübarek kanının bereketi ile yüce İslam Dini büyük bir ivme kazandı, mazlumlar ve masumlar kıyamete kadar zalimlere kafa tutsun diye İslam için, dedesi Hz. Muhammed için ve babası Hz. Ali için kendi canını kurban etti.

Oysaki yüce peygamberimiz bir hadisi şerifinde “Ey benim sevgili oğlum, Hüseyin’im, seni ve zürriyetini sevene, ne büyük saadet ve şereftir. Seni katledene kıyamet gününde ne azim bir şekavettir. Vahşettir.” Buyurmaktadır. Diğer bir hadisinde “Allah’ım ben Hasan ile Hüseyin’i çok seviyorum sen de onları sev, onları sevenleri de sev.” Buyurmaktadır. Kuran’ı Kerim’in Ahzab Suresi 33 ve Şura suresinin 23. Ayet-i Celilelerinde Cenab-ı Allah ehlibeytten olan bu mübarek insanları meth-ü sena etmektedir. Bu bakımdan Hz. Muhammed’in ehlibeytini candan seven Müslümanlar bu ayda 12 gün oruç tutmaktadırlar. Bu oruç tek kelimeyle Cenab-ı Allah’a tazarru, tehlil ve niyazdır.

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezimiz olarak bu ayda yapılan taat ve ibadetlerin hayır ve hasenatların kabul edilmesini niyaz ederken Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed Efendimize ve onun sevgili ehlibeytine selat-u selamlarımızı yollarken 2020 Mart ayından beri Türkiye’mizi ve bütün dünya âlemini derin bir üzüntüye gark eden KORONA VİRÜS belasından kurtulmasını yine Cenab-ı Allah’tan niyaz ederken, vakfımız olarak bu virüs belasından dolayı vatandaşlarımıza Muharrem Ayı sonucunda Aşure Günümüzü üzülerek yapamayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hasan MEŞELİ
                                                                                                   Genel Başkan