VAKFIMIZ’DA DÜZENLENEN AŞURE ETKİNLİĞİNDE BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERİLDİ. (YAYIN TARİHİ:15.09.2019)

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfımız tarafından Muharrem ayı dolayısıyla 15 Eylül 2019 Pazar günü aşure etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte yaklaşık 5 bin kişiye aşure ikram edilirken, etkinlikte birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Vakfımız Genel Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ile çok sayıda STK temsilcisi, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile birlikte Kur'an tilaveti sonrasında bir değerlendirme yapan Vakfımızın Genel Başkanı Hasan Meşeli, birlik ve beraberlik mesajları vererek şunları söyledi;  "Toprak nasıl suya muhtaç ise, aşuk maşuka, gül bülbüle, bizlerde yaratıcı ilahi kudretin affı kudretine ve Peygamberler sultanını Hz. Muhammed(A.S.) ve onun ehli beytinin şefaatine muhtacız.

İnsanlık âleminin yüz akı, Yüce peygamberimizin torunu, Hz Ali ile Fatma'nın ciğer paresi, cennet gençlerinin seyidi ve efendisi Hz.İmam Hüseyin Efendimiz ve 72 şühedasının 10 Muharrem 680 tarihinde Kerbela'da Emevi Halifesi zalim Yezit'in binlerce ordusu tarafından katledilmesinin 1339'uncu Miladi yıl dönümüdür"' diyen Meşeli tarihi süreci değerlendirerek, "Milli birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır. Alevi Sünni düşmanlığını yaymak isteyenleri asla ve asla gündeme getirmemeli ve onlara asla ve asla müsaade etmemeliyiz" ifadelerinde bulundu.

Vakıf Başkanımız Meşeli'den sonra İl Müftüsü Veysel Işıldar selamlama konuşması yaparak, Kerbela olayından bahsetti.

Daha sonra söz alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, birlik ve beraberlik mesajları vererek, Aşureyi, hangi inançtan, hangi mezhepten olursa olsun birlik ve beraberce yaşayan Türk Toplumuna benzettiler.

Program Malatya Valisi Aydın Baruş'un selamlama konuşmasının ardından semah gösterisi gerçekleştirildi. Programımız Aşure ikramının ardından sona erdi.

Video için tıklayınız…