VAKFIMIZDA GELENEKSEL İFTAR PROGRAMI DÜZENLENDİ. (YAYIN TARİHİ:23 MAYIS 2018)

23 Mayıs 2018 Çarşamba günü Vakfımızda düzenlenen geleneksel iftar programında Vakfımız, Malatya’da bulunan kurum ve kuruluşları iftar programında buluşturdu. Sayın Valimiz Ali Kaban’ın da katıldığı iftar yemeğinde konuşan Vakfımızın Genel Başkanı Hasan Meşeli, birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, “Ramazan ayında da daima milli birlik ve beraberlik içerisinde, birbirimizi sevmemiz ve birbirimizle kucaklaşmamız gerekmektedir. Anadolu’muzun bin yıllık tarihinde bu vatan toprakları, binlerce şehitlerin kanı ile sulanarak, İslam’ın düşmanlarına ve emperyalist güçlere karşı savaşılarak bizlere bu cennet vatan hediye edildi.” dedi.

Vakfımızda düzenlenen iftar programına Malatya Valimiz Ali Kaban, yanı sıra Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Şerafettin Yılmaz, İl Müftüsü Ümit Çimen, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Doğan Karaduman’ın yanı sıra bazı daire müdürleri ve iş adamları katıldı.

Vakıf Başkanımız Hasan Meşeli, birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, “Ramazan ayında da daima milli birlik ve beraberlik içerisinde, birbirimizi sevmemiz ve birbirimizle kucaklaşmamız gerekmektedir. İşte bu bakımdan Anadolu’muzun bin yıllık tarihinde bu vatan topraklarını, binlerce şehitlerin kanı ile sulanarak, İslam’ın düşmanlarına ve emperyalist güçlere karşı savaşarak bizlere bu cennet vatanı hediye ettiler” diye konuştu.

Kurum ve kuruluşları vakfımızın geleneksel olarak düzenlemiş olduğu iftarına davet eden Vakfımız Genel Başkanı Hasan Meşeli, Ramazan ayının sevgi, kardeşlik ve barışın habercisi olduğunu belirterek, “İslam’ın engin ve bereketli pınarından, ilahi mutluluğun içilmesine olanak sağlayan ve içerisinde çok güzele güzide bin bir hikmetle, Allah’ımızın bizlere bahşettiği lütuf ve kerametiyle sevgiden, barıştan, kardeşlikten ve engin hoş görü ilkeleri içerisinde dünyamızı aydınlatan sayısız nimet ve lütuflardan biriside hiç şüphesizdir ki, içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayıdır. Karanlıktan, aydınlığa, sevgiden, merhamete, insan sevginden Cenabı Allah’a olan saygı ve muhabbetimizden ve Yüce Peygamberimiz Muhammed Mustafa Aleyhisselam’a olan sadakatimiz ve şefaat dilememizden, böyle bir günde bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duydum. Toprak nasıl suya muhtaç ise Aşık, maşuka, gül, bülbüle, diyarı gurbette sıla hasreti ile yanan bir evlat nasıl anne ve babasına muhtaç ise bizlerde yaratıcı ilahi kudretine, inayet, kerem ve lütfuna muhtacız” ifadesini kullandı.

Milli birlik ve beraberliğe değinen Başkan Hasan Meşeli daha sonra şunları ifade etti, “Cennet Vatanı Türkiye’mizde daima milli birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekmektedir. Hacı Bektaşi Veli Hazretleri Anadolu insanına, “Bir olun, İri olun, Diri olun” diyerek bu güzide mesajları vermektedir. İslam’ın engin ve bereketli pınarından İlahi mutluluğun içilmesine olanak sağlayan bu, Ramazan ayında da daima milli birlik ve beraberlik içerisinde, birbirimizi sevmemiz ve birbirimizle kucaklaşmamız gerekmektedir. İşte bu bakımdan Anadolu’muzun bin yıllık tarihinde bu vatan topraklarını, binlerce şehitlerin kanı ile sulanarak, İslam’ın düşmanlarına ve emperyalist güçlere karşı savaşarak bizlere bu cennet vatanı hediye ettiler. İşte bizlerde bunun bilincine varmak zorundayız. Bu duygu ve düşünce içerisinde bu ayda yapılan ibadetlerin, hayırların boşa gitmemesini Allah’tan niyaz ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Tüm Fotoğraflar İçin Tıklayınız..