19 MAYIS 2022 AZİZ ATATÜRK'ÜMÜZÜ ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMININ 103.YILDÖNÜMÜ
Aziz Atatürkümüzün anma ve gençlik ve spor bayramının 103.yıldönümü nedeniyle anma törenlerine vakfımızca da iştirak edilmiştir. 621 yıllık koca Osmanlı imparatorluğunun padişah ve devlet ricalinin basiretsizlik ve acizliği sonucunda 1914 haziran ayında patlak veren 1.dünya savaşında Alman hayranlığı osmanlı devletini boşu boşuna ittifak devletlerine katılmış, dört yıl 1.dünya savaşı sonucunda 1,5 milyon insan ölmüş,ittifak devletlerinin itilaf devletlerine yenilmesiyle osmanlı da yenik sayılmıştır. Bu vatan toprakları 30Ekim 1918 mondros mütarekesi ile birfiil işgal edilmişti. İşte kahraman ve asil Türk milletinin bağrından doğan Çanakkale'de yedi düveli mağlup eden anafartalar kahramanı, Gazi Mustafa Kemal Paşamızın öncülüğünde 19 Mayıs 1919 tarihinde İstanbuldan Samsuna ayak basarak kuvayi milliye ruhunu canlandırarak İstiklal harbimizi başlattığı islam düşmanlarına,emperyalist güçlere,zalimlere kafa tuttuğu gündür. Zaferle sonuçlanan yeni bir Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna imkan sağlamıştır. İşte 19 Mayıs 1919 gününü Atatürkü anma ve gençlik spor bayramının 103.yıldönümü kutlama törenleri malatya valilik makamının öncülüğünde yapılmış olup vakfımız da bu törenlere iştirak etmiştir.Vakıf binamız devasa Türk bayrakları ve aziz Atamızın büyük boy resmiyle süslenmiştir.