HACI BEKTAŞ VELİ 2021 YILI DEVLETÇE KUTLANDI

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip ERDOĞAN tarafından hükümet kararnamesi ile resmi gazetede yayınlanarak, Hacı Bektaş Veli 2021 yılı olarak kutlanılması kabul edilmiştir.

Hükümetimizin almış olduğu karar gereğince 5 Ağustos 2021 tarihinde Nevşehir ili Hacıbektaş ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanı sayın Mehmet Nuri ERSOY öncülüğünde, Cumhurbaşkanı sözcüsü sayın İbrahim KALIN, Malatya valisi sayın Aydın BARUŞ, Ankara valisi sayın Vasip ŞAHİN, Nevşehir ve Kayseri valileri, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi rektörü, Kültür ve Turizm Bakanlığı mensupları, basın ve medyamızın değerli mensupları ile davetliler tarafından kutlanılmıştır.

Malatya Valimiz Sayın Aydın Baruş’un öncülüğünde Nevşehir Hacıbektaş ilçesine gidilmiş arkasından ayrı bir kafile ile Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan MEŞELİ ve yönetim kurulu üyeleri, Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı, Arapgir Onar Köyü Şeyh Hasan Onar Derneği, basın ve medyadan Söz Gazetesi imtiyaz sahibi Memet Turan Özkan, İnönü Üniversitesi Alevi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Dönmez katılmışlardır.

Hacı Bektaş Veli 2021 anma yılı olarak Hacıbektaş ilçesinde programlar tamamen Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilmiştir. 2021 yılının Hacı Bektaş Veli törenlerine resmiyet kazandıran Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a teşekkür edilmiştir. Deyişler söylenmiş, semah gösterileri yapılmış ve Hacı Bektaş Veli’nin mübarek türbesine gelen bütün konuklar türbe ziyaretinde bulunarak törenler sona ermiştir.

Bu itibarla Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı genel merkezimiz olarak 13. asır Anadolu insanına, Türklük, İslamiyet ve bütün insanlık alemine çok büyük hizmetler vermiş olan, İslam’ın engin ve bereketli pınarından ilahi mutluluğun içilmesine olanak sağlayanlardan, Hz. Ali ve Ehlibeytin ser çeşmesi konumunda bulunan Hacı Bektaş Veli hazretlerinin bu anlamlı gününde onu bir kez daha saygı, özlem ve rahmetle anarken Hacı Bektaş Veli 2021 anma yılı olarak manevi hatırasını taçlandıran Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a teşekkürlerimizle şükranlarımızı sunuyoruz.

Hasan Himmet MEŞELİ

GENEL BAŞKAN