19 MAYIS 1919 ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZIN 102. YILDÖNÜMÜ NEDENİ İLE VAKFIMIZ OLARAK BU KUTLU GÜNÜ BÜYÜK BİR COŞKU İÇERİSİNDE KUTLANMASI HK. (19 MAYIS 2021)

620 Yıllık 3 kıtada at oynatan Osmanlı imparatorluğunun alman hayranlığı yüzünden padişah ve devlet ricalinin beceriksizliği neticesinde bu arada 1914 yılında patlak veren 1. Dünya savaşında Osmanlı ittifak devletlerine katılmış ve 4 yıllık savaş sonucunda ittifak devletlerinin itilaf devletlerine yenilmesi ile Osmanlı da yenik sayılmıştır. 1918 Mondros Mütarekesi ile Osmanlının silahları galip gelen devletlere teslim edilerek askerler terhis edilmiş. Akabinde 1920 Sevr anlaşması ile bu vatan toprakları düşmanlar tarafından bilfiil işgal edilerek paylaşılmış idi. İşte bu durumda,  kahraman, asil Türk milletinin bağrından bir güneş gibi doğan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz 19 Mayıs 1919 tarihinde İstanbul’dan bandırma vapuru ile yola çıkmış. 18 silah arkadaşıyla birlikte istiklal savaşımızı başlatabilmesi için samsuna ayak basmış. Milli mücadeleyi Erzurum ve Sivas kongreleri ile başlatarak 7 düvele kafa tutarak bu topraklarda yaşayan bütün vatandaşlarımız el ve gönül birliği içerisinde düşmanlarımızı hezimetle mağlup ederek  yeni bir Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasına olanak sağlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti devletimizin kurucusu eşsiz kahraman ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü, onun değerli silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve vefakar gazilerimizi buradan bir kere daha rahmetle, şükranla, özlemle ve saygıyla anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.