MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY’UN YAZDIĞI İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 100. YILDÖNÜMÜ NEDENİ İLE VAKFIMIZIN TÖRENLERE KATILIMI HK. (12 MART 2021)

Milli şairimiz merhum Mehmet Akif ERSOY’UN yazdığı İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin kararı ile kabulünün 100. Yıldönümü’nü Malatya valimiz sayın Aydın BARUŞ, büyükşehir belediye başkanımız Selahattin GÜRKAN, kalabalık halk topluluğu ve vakfımızın da iştirakı ile 12 Mart 2021 tarihinde saat 09:30’da hükümet meydanında milli şairimizin resim sergisi tertip edilmiş, saat 10:00’da kongre kültür merkezinde konuşmalar yapılarak milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY rahmetle, şükranla ve saygıyla anılmıştır. Milli şairimizin ifadesinde ‘’Cenab-ı Allah bu millete bir daha istiklal marşını yazdırmayı nasip etmesin.’’ Anlamlı veciz sözü alkışlarla takdir toplamıştır. Bu büyük şairimizi buradan bir kere daha rahmetle ve şükranla anıyoruz.