BASIN BİLDİRİSİDİR...HAİN, ZALİM PKK’YI ŞİDDETLE, NEFRETLE KINIYORUZ 13 KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUZ
          1984 yılından beri Türkiye’mizin başına bela kesilen PKK’nın en son 14 Şubat 2021 tarihinde Kuzey Irak’ın Gara bölgesinde bir mağarada 13 kahraman asker, polis ve vatandaşımızın başından vurulmak suretiyle şehit edildiklerini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.
          Son 5-6 yıl içerisinde PKK’lı hainler tarafından bu 13 vatandaşımız kaçırılarak esir edilmişlerdir. Türkiye’mizin dâhili ve harici düşmanları, devletimizin İslam coğrafyasında, Orta Doğuda bir kutup yıldızı gibi parlayarak ilerlemesinden, kalkınmasından dolayı son derece rahatsız olan başta Amerika Birleşik Devletleri, batı dünyası, Avrupa ve birçok devlet bu baş döndürücü kalkınma ve ilerlemeden son derece huzursuz olmaktadırlar.
          Bir zamanlar 3 kıtada at oynatarak, Viyana kapılarına kadar dayanıp ülkeler fetheden Osmanlı İmparatorluğu en son Padişah ve Devlet ricalinin basiretsizliği ve beceriksizliği sonucunda Balkan Savaşı ve 1. Dünya Harbi neticesinde bu vatan toprakları 7 Düvel tarafından bilfiil işgal edilerek, paylaşılmak istenilmiştir. İşte bu topraklarda yaşayan Alevi’si ile Sünni’si ile Türkü ile Kürdü ile Laz’ı, Çerkez’i, Çepni’si vs. ile hep birlikte bir araya gelerek el ve gönül birliği içerisinde bu milletin bağrından doğan eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ümüzün öncülüğünde onun değerli silah arkadaşlarının, aziz şehitlerimizin, kahraman ve vefakâr gazilerimizin, Kuvayı Milliye ruhu içerisinde başlattığı 4 yıllık İstiklal Savaşımız sonucunda emperyalist güçler, Türkün ve İslam’ın düşmanları çok büyük bir hezimet ile mağlup edilerek yeni bir Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi kurarak, bizlere armağan ve emanet etmişlerdir.
          Aziz şehitlerimizin kanları ile sulanarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi, her zaman olduğu gibi bundan böyle de daima milli birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz takdir de bu Devletimizi Allah’tan başta hiçbir devletin ve kuvvetin asla buna gücü yetmeyecektir.
         Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezimiz olarak, Kuzey Irak Gara bölgesinde daha önceden PKK tarafından kaçırılarak kalleşçe öldürülen 13 kahraman şehidimize Cenab-ı ALLAH’ tan rahmet, şehit ailelerine ve bütün vatandaşlarımıza sabrı cemil ile en derin taziyelerimizi sunarken PKK ve işbirlikçilerini lanetle, nefretle kınayarak tel’in ediyoruz.
                                                                                        Yönetim Kurulu Adına
                                                                       Hasan MEŞELİ