ULU ÖNDER ATATÜRK’Ü ÖZLEMLE ANIYORUZ. (YAYIN TARİHİ: 10 KASIM 2019)

ULU ÖNDER ATATÜRK’Ü ÖZLEMLE ANIYORUZ.

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanımız Hasan MEŞELİ, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. Yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan MEŞELİ’nin mesajı şöyle; Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu eşsiz kahraman büyükminsan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün ebediyete intikalinin 81. Yıl dönümüdür. Bir zamanlar üç kıtada at oynatan Osmanlı İmparatorluğu, ittifak devletlerinden Almanya’nın yerinde yer almış, ittifak devletlerinin itilaf devletlerine yenilmesiyle de Osmanlı yenik sayılmış, 1918 Temmuz ayında Mondros Mütarekesine müteakip, 10 Ağustos 1920 Sevr anlaşması ile bu vatan toprakları yedi düvel tarafından bilfiil işgal edilerek paylaşılmak istenmiş idi. Cennet vatanı topraklarımızdan düşmanlarımızı temizleyecek bir dahi ve kahramana ihtiyaç vardı. İşte bu eşsiz kahraman büyük dahi bu necip milletin bağrından çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz idi. Zira 5 bin yıllık asil bir maziye sahip olan asil Türk Milletinin, cevher madeninden sudur eden, “Damarlarındaki asil kanda mevcuttur” Öz’e işaret ederek emperyalist güçlerin ve İslam düşmanlarının hegemonyasına öldürücü darbeler vurarak, esaretle yaşamaktansa ölmeyi emreden “Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir” diye haykırarak başlatılan İstiklal Mücadeleleri sonucunda bu vatan toprakları Türk’ün ve İslam’ın düşmanlarından temizlenerek, yeni bir Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kuruluşuna olanak sağlayarak, 96 yıllık Cumhuriyeti bizlere emanet ediyordu.

Aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu vatan toprakları içerisinde yaşayan bütün vatandaşlarımızın, yüce devletimizi idare eden büyüklerimizin bizlere emanet edilen Cumhuriyetimize ne kadar sahip çıkıldığının muhasebesini çok iyi bir şekilde irdelemek mecburiyetindeyiz.

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezimiz olarak 57 yıllık bu çok kısa ömrünü bu vatan için yüce devletimizin muasır medeniyet seviyesine yükselmesi için kendine hasreden, Üniter Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün 81. Ölüm yıldönümü nedeniyle rahmetle, şükranla ve özlemle anıyoruz.

HASAN MEŞELİ
                                                                                                        GENEL BAŞKAN