BASIN BİLDİRİSİDİR. MUHARREM AYI BAŞLIYOR. (YAYIN TARİHİ:29 AĞUSTOS 2019)
Arabi ayların ilki olan ve içerisinde birçok olayların olduğu rivayet edilen ve yalnız İslam alemini değil bütün insanlık alemini derin, çok acı bir üzüntüye gark eden, Muharrem ayı 31 Ağustos 2019 Cumartesi gününden itibaren başlamaktadır.

Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimizin sevgili torunu, ilim beldesinin kapısı, müminler emiri, muttakilerin imamı, Cenab-ı Allah’ın galip aslanı, evliyalar şahı Hz. Ali ile dünyadaki dört yüce kadının seyyidesi, Hayrunnisası, Yüce Peygamber Efendimizin sevgili kızı Hz. Fatıma Annemizin şerefli oğlu, ciğerparesi, cennet gençlerinin seyyidi ve efendisi Hz. İmam Hüseyin ile 72 şühedasının 10 Muharrem 680 tarihinde Kerbela’da Emevi Halifesi zalim Yezidin emri ile kendisine biat etmediği gerekçesiyle binlerce ordusu tarafından, Peygamber Efendimizin bu mübarek torunlarını, en yakın akrabalarını insanlık dışı katledilmelerinin, şahadetlerinin 1340.hüzünlü yıl dönümü, Muharrem Yas-ı Matem Ayıdır.

Hz. Peygamber Efendimizin Ehli Beytini candan sevenler bu ayda 12 gün Yas-ı Matem Orucu tutmaktadırlar. Bu oruç tek kelime ile Allah rızası içindir. Hz. Muhammed ile Ehli Beytine olan ezeli ve edebi bir hürmetin ifadesidir.
Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezimiz olarak, her sene olduğu gibi bu senede 15 Eylül 2019 Pazar günü saat 13.00’da Hz. İmam Hüseyin ve Kerbela Şehitlerimizin aziz hatırasına binaen Vakıf binamızda aşure günü tertip edilecektir.

Bu itibarla, 15 Eylül 2019 Pazar günü saat 13.00’da vakfımız tarafından, Şeyh Bayram Mahallesindeki Vakıf binamızda aşure günümüze bütün vatandaşlarımız davetlidir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Hasan MEŞELİ
                                                                                       Genel Başkan