VAKFIMIZ TARAFINDAN ÇANAKKALE ‘YE TUR DÜZENLENMİŞTİR. (YAYIN TARİHİ:26 MAYIS 2016)

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfımız Tarafından SODES Projesi kapsamında Malatya Valilik Makamının Koordinasyonu  ve Kalkınma Bakanlığının Finansmanında 0128 nolu “Geleceğe Umutla Bakıyoruz” isimli SODES Projesinden dolayı proje gereği Vakıf Kültür Merkezimiz tarafından öğretmen, idareci ve 45 kişilik ve kursiyerlerden (1 Otobüs Kafilesi) oluşmaktadır. Çanakkale gezisi 21 Mayıs 2016 Cumartesi günü Vakıf binası önünden öğretmen, idareci ve 45 kişilik kursiyerlerden oluşan 1 Otobüs Kafilesi ile hareket etmiştir.

Çanakkale’de emperyalist güçlere ve İslam’ın düşmanlarına karşı bu vatan toprakları 1.Dünya savaşında cennet vatanı ülkemizin bir fiil yedi düvel tarafından işgal edilerek kahraman asil ve necip Türk milletini esaret zincirine vurulmak istenmişti. Bu necip ve asil toplumun bağrından doğan essiz kahraman Miralay Mustafa Kemal’in öncülüğünde 1915 Çanakkale’de Anafartalar kahramanı olarak tarihe geçmiş 253 bin Mehmetçiğimiz Çanakkale ve Gelibolu da şehit düşmüştür. Düşmanlarımız Çanakkale’de ezici bir hezimetle mağlup edilmiş ve bu topraklardan büyük bir hezimetle defolup gitmişlerdir. Tarih de “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ” denilen bu şan ve şöhretle dolu binlerce şehitlerin kanı ile sulanan bu kutsal toprakları günümüz Türkiye’si özellikle de gençlerimizin görmesinde tarih ve şuur bilinci içerisinde yararlı olduğundan bu gezimiz 21-25 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşmiştir.

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Tarafından 1 Otobüs Kafilesi eşliğinde; özellikle gençlerimize vatan ve millet sevgisini, milli ve manevi değerlerimizi, tarih şuuru ve bilinci içerisinde özendirip, bu gençleri toplumsal hayatımıza kazandırarak, günümüz Türkiye’sinde ne kadar çok büyük ihtiyacımız olan milli birlik ve beraberliğe katkı sunmak için bu tur düzenlenmiştir.

Bu itibarla Malatya’mızda göreve başladığından itibaren bütün vatandaşlarımızı kucaklayarak sevgi ve takdirini kazanan başaralı ve çalışkan Valimiz Sayın Süleyman KAMÇI’ya vakfımıza olan değerli hizmetlerinden dolayı Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfımız adına takdir ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yönetim Kurulu Adına