MUHARREM AYI BEREKET, RAHMET VE FEYZİN DOLAŞTIĞI BİR AYDIR. (25 EKİM 2014 CUMARTESİ)

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Muharrem ayının iyi değerlendirilmesini tavsiye etti.

25 Ekim Cumartesi günü başlayacak olan Muharrem ayı nedeniyle yaptığı açıklamada, bu ayın önemine temas eden Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanımız Hasan Meşeli, “İslam aleminin önemli aylarından birisini oluşturan ve içerisinde birçok olayların olduğu rivayet edilen, yalnız İslam alemini değil bütün insanlık alemini derin, çok acı bir üzüntüye, mateme gark eden, Yüce Peygamberimiz Hz.Muhammed (S.A.V) Efendimizin sevgili torunu, Hz.Ali ile Hz.Fatıma’nın şerefli oğlu, ciğerparesi, cennet gençlerinin Seyyidi ve Efendisi Hz.İmam Hüseyin ile 72 şühedasının 10 Muharrem 680 tarihinde Kerbela’da, Muaviye’nin oğlu Emevi Halifesi zalim Yezid ’in 40 bin kişilik ordusu tarafından, Yezid’e biat etmediği gerekçesiyle Fırat suyu tutulmak sureti ile kundakta ki bir bebeğe bile bir yudum su verilmeden, Peygamber Efendimizin bu mübarek ve mukaddes torunları, en yakın akrabalarını insanlık dışı katledilmelerinin 1334'ncü acı ve hüzünlü yıl dönümü olarak Muharrem Yas-ı Matem ayı, 25 Ekim 2014 Cumartesi gününden itibaren başlamaktadır” ifadelerini kullandı.

Muharrem ayının iyi değerlendirilmesini tavsiye eden Meşeli, “Yüce Peygamber Efendimiz ‘’Ey benim sevgili oğlum Hüseyin’im, seni ve zürriyetini sevene ne büyük bir saadet ve şereftir. Seni katledene kıyamet gününde ne azim bir şekavettir, zalimliktir’’ ilahi sözleri, yaratıcı ilahi kudretin kudret kaleminden aldığı ilahi vahyin kendi ümmetine hüzünlü bir tebliğidir. Yüce Allah Kuran-ı Kerim’inde Ahzab suresi 33, Şura suresi 23. Ayeti Celilelerinde ve daha birçok ayetlerde Allah tarafından Peygamberimizin bu mübarek temiz soyu olan Ehli Beyt’ini Methu-Sena etmektedir. Yüce Peygamberimiz diğer bir hadisinde ‘’Allah’ım, ben Hasan ile Hüseyin’i çok seviyorum sende onları sev, onları seveni de sev’’ buyurmaktadır” şeklinde konuştu.

“İşte Hz.Peygamberimizin Ehli Beyti’ini candan sevenler bu ayda 12 gün yas-ı matem orucu tutmaktadır. Bu oruç tek kelime ile Allah rızası içindir, Hz.Muhammed ile onun Ehli Beyt’ine ezeli ve ebedi bir hürmetin ifadesidir” diyen Meşeli, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezimiz olarak her sene olduğu gibi bu sene de Hz.İmam Hüseyin ile Kerbela şehitlerinin aziz hatıralarına binaen vakıf binamızda 16 Kasım 2014 Pazar günü saat 12.30’da aşure günü tertip edilerek en az 5 bin kişiden fazla vatandaşımıza aşure çorbası ikram edilecektir. .

Bu itibarla, 16 Kasım 2014 Pazar günü saat 12.30’da Şeyh Bayram mahallesindeki 4 katlı vakıf binamızda vakfımız tarafından tertip edilecek olan Aşure Günümüze bütün vatandaşlarımız davetlidir.”