BASIN BİLDİRİSİDİR.. SİVAS-MADIMAK ŞEHİTLERİMİZİ BİR KERE DAHA RAHMETLE VE SAYGIYLA ANIYORUZ.

BASIN BİLDİRİSİ

SİVAS-MADIMAK ŞEHİTLERİMİZİ BİR KERE DAHA

RAHMETLE VE SAYGIYLA ANIYORUZ

“Pir Sultan Abdal’ım, şad olup güldü. Kabe-i Şeriften bir nida geldi. Hakkın emri ile dört kitap indi, okuyan MUHAMMED, yazan ALİ’dir.” Diyen bu hikmeti ilahi dolu, veciz sözlerin sahibi, Pir Sultan Abdal’ın 4. Anma Kültür Şenliklerinde Sivas-Madımak otelinde yobazlar tarafından 2 Temmuz 1993 tarihinde, 35 masum kardeşlerimizi, diri diri yakarak şehit edilmelerinin 20’nci hüzünlü yıldönümüdür.

Türkiye’mizin muhtelif bölgelerinden ve yurt dışından, Pir Sultan Abdal’ın Sivas’taki geleneksel anma törenlerine, 2 Temmuz 1993 tarihinde binlerce alevi kardeşlerimiz katılmış, törenlere katılan solcu yazar Aziz Nesin bahane edilerek “Müslüman mahallesinde salyongoz satılmaz, Aziz Nesine Sivas mezar olacaktır., tekbir Allahu-Ekber” nidalarıyla yobazlar tarafından, ne hazin ve ne garip bir tecellidir ki devletimizin askeri, polisi ve itfaiyesinin gözleri önünde hiçbir müdahale edilmeyerek 35 masum vatandaşlarımız diri diri yakılarak Türkiye’mize ve İslam alemine bir kara leke olarak geçmiştir.

Devletimiz ne hikmetse, mahkemeyi Ankara, Trabzon ve Afyon’a nakletmiş 32 kişiye idam cezası verilmiş ise de infaz, meşhuden tahliye vs. sisteminden birkaç sene yattıktan sonra hepsi tahliye edilmiştir.  Arananlardan Sivas şehir meclis üyesi Cafer Erçakmak ve diğer 9 kişi yurt dışına gidip gelmiş, Cafer Erçakmak Sivas şehir içinde 18 sene firarda kaldığı halde yakalanamamış geçen yıl Sivas şehir merkezinde vefat etmiştir. Arananlardan bir kişi Alman vatandaşlığına geçmiş ve Sivas-Madımak kanlı olayları Mahkemesi, mürür zamana uğradığı gerekçesiyle dava dosyası böylece kapanmış, olayın faillerinin yaptıkları yanlarına kâr kalmıştır.

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezimiz olarak; Sivas-Madımak otelinde 35 mazlum ve masum vatandaşlarımızı, kardeşlerimizi insanlık dışı diri diri yakarak katleden bu canileri nefretle, lanetle telin ederken 35 Sivas-Madımak şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağımızı ve onları her zaman rahmet ve tazimle andığımızı ve anmaya da devam edeceğimizi, Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yönetim Kurulu Adına

Hasan MEŞELİ