HZ.İMAM HÜSEYİN VE KERBELA ŞEHİTLERİNİ BİR KERE DAHA RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ

10 KASIM 2012

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan MEŞELİ’nin Muharrem yası matem ayı nedeniyle basına verdiği açıklamasında ehlibeytin çektiği sıkıntı ve çileleri dile getirerek peygamberler sultanı yüce peygamberimiz Cenab-ı Muhammed (S.A.V ) efendimizin sevgili torunu Hz.Ali ile Hz.Fatma nın şerefli oğlu, ciğer paresi, cennet gençlerinin seyidi ve efendisi Hz.İmam Hüseyin efendimiz ile 72 şuhedasının 10 muharrem 680 tarihinde zalim emevi halifesi yezidin zalim ordusu tarafından kendisine biad etmediği gerekçesiyle Fırat suyu tutulmak suretiyle kundaktaki bir bebeğe bile 1 yudum su vermeden kerbela çölünde insanlık dışı katledilişlerinin 1332. Hüzünlü yıl dönümüdür.

İşte bu ayda Hz. Peygamber efendimizin ehlibeytini candan seven dostları bu ayda 12 gün yası matem orucu tutulmaktadır.Bizler Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı olarak bu ayın kutsiyetine inanarak amel ederek en az 15 kazandan kaynatılmak üzere beş altıbin kişiye aşure çorbası ikram edilmekte ve bugünün anısına konuşmalar yapılmakta, Hz İmam Hüseyin in mi yolundanız yoksa yezidinmi yolundanız diyerek bunun muhasebe ve murakebesini yapmak mecburiyetindeyiz.Ben bu duygu ve düşünceler içerisinde kerbelada şehit olan Hz İmam Hüseyin ile 72 şühedasını rahmetle ve tazimle anarak peygamberler sultanı Hz. Muhammed ve sevgili ehlibeytine buradan birkere daha Selat-u Selamlarımızı yolluyor, bu ayda yapılan tazimatın saygı ve muhabbetini yüce mevlanın dergahı izzetinde boşa gitmemesini bir kere daha temenni ediyoruz. 15 Kasım 2012 tarihinde burada cem törenleri yapılacak bütün Malatyalı hemşerilerimizi bu 12 gün içerisinde buraya davet ediyoruz, aynı zamanda 9 aralık 2012 tarihinde aşure günü etkinliği ve konferansı yapılacaktır.Bu duygu ve düşünceler içerisinde bütün Malatyalı hemşerilerimizi ve bütün ehlibeyti seven dostlarımızı aşure günü etkinliklerine davet ediyoruz.