Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan MEŞELİ’nin Muharrem yası matem ayı nedeniyle basına verdiği açıklamasında ehlibeytin çektiği sıkıntı ve çileleri dile getirerek peygamberler sultanı yüce peygamberimiz Cenab-ı Muhammed (S.A.V ) efendimizin sevgili torunu Hz.Ali ile Hz.Fatma nın şerefli oğlu, ciğer paresi, cennet gençlerinin seyidi ve efendisi Hz.İmam Hüseyin efendimiz ile 72 şuhedasının 10 muharrem 680 tarihinde zalim emevi halifesi yezidin zalim ordusu tarafından kendisine biad etmediği gerekçesiyle Fırat suyu tutulmak suretiyle kundaktaki bir bebeğe bile 1 yudum su vermeden kerbela çölünde insanlık dışı katledilişlerinin 1332. Hüzünlü yıl dönümüdür.
03.04.2013
Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan MEŞELİ Ramazan ayı nedeniyle Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde Alevi bir aile ile davulcu arasında meydana gelen olayı değerlendiren MEŞELİ olaydan büyük bir üzüntü ve kaygı duyduklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti.
03.04.2013
Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan MEŞELİ’nin basına verdiği demecinde son zamanlarda basın ve medyada bazı kişi ve kuruluşların aleviler üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekerek Aleviliğin İslam dışıdır diyenlere karşı her zaman olduğu gibi bu haberlere izafeten tepkisini dile getirmiştir.
04.04.2013
Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan MEŞELİ’nin Sivas katliamı davasının zaman aşımı gerekçesiyle düşürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada aradan 19 yıl geçmesine rağmen adaletin bir türlü tecelli etmediğini söyledi. MEŞELİ, 2 Temmuz 1993 tarihinde Alevilerin Sivas’da Pir Sultan Abdal’ın 4. Geleneksel anma törenlerinde, yazar Aziz NESİN bahane edilerek yobazlar ve provakatörler tarafından Sivas Madımak Oteli, “Asker, Polis ve İtfayenin” gözleri önünde “tekbir ALLAH-u Ekber” nidalarıyla madımak otelinin insanlık dışı büyük bir katliamla diri diri yakılarak 35 masum vatandaşımızın öldürülüp bu feci olayın insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini söyledi.
04.04.2013

9° -1°