Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfımız tarafından düzenlenen ve aynı zamanda (Sosyal Destek Projesi) SODES projesi desteğiyle yürütülmekte olan “Geleneklerimizi Geleceğe Taşıyoruz” adlı proje kapsamında kursa katılanlara Sayın Valimiz Vasip ŞAHİN tarafından belgeleri takdim edilmiştir.
06.08.2013
“Pir Sultan Abdal’ım, şad olup güldü. Kabe-i Şeriften bir nida geldi. Hakkın emri ile dört kitap indi, okuyan MUHAMMED, yazan ALİ’dir.” Diyen bu hikmeti ilahi dolu, veciz sözlerin sahibi, Pir Sultan Abdal’ın 4. Anma Kültür Şenliklerinde Sivas-Madımak otelinde yobazlar tarafından 2 Temmuz 1993 tarihinde, 35 masum kardeşlerimizi, diri diri yakarak şehit edilmelerinin 20’nci hüzünlü yıldönümüdür.
22.07.2013
Türkiye’mizin günlerden beri İstanbul-Taksim gezi parkına 104 sene önce yıkılan Topçu Kışlası ile bunun yerine AVM veya başka bir şey yapılsın mı yapılmasın mı inatlaşması, protesto mitingleri 75 vilayetimize maalesef sirayet etmiş, böyle bir hassas dönemde hükümetin ne hikmetse İstanbul’da temeli atılan 3. Boğaziçi köprüsüne 500 sene evvel Alevi katliamı yapan “Yavuz Sultan Selim” isminin verilmesi, Türkiye’mizde yaşayan 20 milyona yakın Alevileri ve yurtdışında yaşayan milyonlarca Alevi kardeşlerimizi derinden yaralamıştır.
21.06.2013
Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfımız tarafından 27 Ocak 2013 Pazar günü saat 12:30 da 4 katlı vakıf binamızın konferans salonunda ünlü Abdal Musa Sultan'ın geleneksel lokma günü ve konferansı tertip edilmiştir.
03.04.2013
Vakıf binamızda muharrem ayının sona ermesi nedeniyle aşure günü konferansı ve programı düzenlendi.
03.04.2013
Malatya Belediyesiyle birlikte Hacı Bektaş Kültür Merkezi Vakfı, Cem Vakfı ve Hz İmam Zeynel Abidin Türbesi vakfı tarafından düzenlenen iftar yemeğini ilimiz kaburga sofrası mekanında düzenlenmiştir.
03.04.2013
Malatya Belediyesi tarafından muharrem ayı dolayısıyla 2012 yılı kültürel etkinlikler kapsımında dokuzuncu kez düzenlenen ehlibeyt sevgisi paneli belediye konferans salonunda gerçekleştirildi.
03.04.2013
Malatya’mızda 2 ay önceden göreve başlayan halkımızın ve bütün vatandaşlarımızın büyük bir taktir ve sempatisini kazanan ve bütün vatandaşlarımızı kucaklayan değerli valimiz Sayın Vasip ŞAHİN iadeyi ziyarette bulunmak üzere vakfımızı ziyaret etmişlerdir.
03.04.2013
23 Haziran 2012 tarihinde Nevşehir ili Hacı Bektaş ilçesi konferans salonunda İcmal dergisi tarafından Prof.Dr Haydar BAŞ ında bizzat davet ederek ehlibeyt sevgisi ve Hacı Bektaşı Veli konulu sempozyuma Vakfımızın kurucu ve genel başkanı Hasan MEŞELİ sempozyumda konuşmalar yapmıştır.
03.04.2013
13 Mayıs 2012 Pazar günü saat 13:00 da İstanbul-Kasımpaşa Haliç de kongre ve kültür merkezinde 5 bin kişilik davetlilerin huzurunda icma dergisinin tertip etmiş olduğu Prof.Dr. Sayın Haydar BAŞ ın katılımıyla EHLİBEYT SEVGİSİ ve KARDEŞLİĞİ konulu sempozyuma vakfımızın başkanı Hasan MEŞELİ davet edilerek sempozyumda konuşmalar yapmıştır.