Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'IN İstanbul- şahkulu sultan dergahı ve cemevinde düzenlenen cemevleri açılış ve temel atma töreninde "yapılacak yeni yasal düzenleme ile cemevlerinin yönetiminin kültür ve turizm bakanlığına bağlı kurulacak kültür ve cemevi başkanlığı tarafından yürütüleceği cemevi ve kültür evlerinden elektrik,su parası devlet tarafından karşılanacağı,alevi inanç önderlerine de talep etmeleri halinde bu başkanlık tarafından kadro verileceği " açıklaması değerlendirilmiştir. Sayın cumhurbaşkanımızın bu açıklamalarını sevinçle karşıladık ancak buraların yani alevi cemevlerinin ve kültür merkezlerinin inanç merkezi olmadığını sadece kültür evleri olduğunu,alevilerin cemevleri ve kültür merkezlerinin ibadet yeri olamayacağı bizleri derinden üzmüştür.
26.11.2022
19 Eylül 2022 tarihinde malatya sayın valilik makamının öncülüğünde gaziler günü münasebetiyle il anma ve kutlama komitesinde yapılan kutlama törenlerine vakfımızca iştirak edilmiş, saat 9.30'da valilik makamı,garnizon komutanlığı,büyükşehir belediye başkanlığı,türkiye muharip gaziler derneği malatya şube başkanlığı çelenkleri Atatürk anıtına sunulmuş,saygı duruşu ve istiklal marşımızdan sonra şehitler mezarlığı ziyaret edilmiş,törenler yapılmıştır. Vakıf binamız türk bayraklarıyla donatılmıştır.
26.11.2022
Malatya sayın valilik makamı ile sayıın büyükşehir belediye başkanılığının organizasyonu ile 2.uluslararası MELİTADAN MALATYAYA ASLANTEPE BULUŞMASI programı 17 Eylül 2022 tarihinden 20 Eylül 2022 tarihler arasındaki programlara vakfımız olarak büyük bir memnuniyet ve gururla katılmış bulunmaktayız. Sayın valimiz Hulusi ŞAHİN ile Büyükşehir belediye başkanımız sayın Selahattın GÜRKAN'I candan tebrik ederek malatyamıza bu yeni açılımı kazandırmasından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.
26.11.2022
30 Ağustos 2022 tarihinde bu kutlama törenlerine büyük bir coşku içersinde her sene olduğu gibi bu sene de sayın valilik makamının öncülüğünde 2.ordu komutanlığı ve malatya büyükşehir belediye başkanlığının iştirakı ile halk topluluklarının katılımıyla kutlanmıştır. Vakıf binamız Türk bayrakları ve aziz atatürkümüzün devasa posterleri ile süslenmiştir. Kurtuluş savaşımızın emperyalist güçlere, islamın düşmanlarına karşı gazi Mustafa Kemal Atatürkümüzün öncülüğünde büyük bir zaferle kazanılarak yeni bir türkiye cumhuriyeti devletimizin kurulmasına olanak sağlayan başta aziz Atatürkümüze,onun değerli silah arkadaşlarına,aziz şehit ve gazilerimi rahmet, şükranla bir kere daha özlemle anıyoruz.
26.11.2022
15 Ağustos 2022 tarihinde Hacı Bektaşı Velinin 59. geleneksel anma ve uluslararası kültür ve sanat etkinliklerine vakfımız olarak Nevşehir ili, hacıbektaş ilçesine vakfımızın yönetimin kurulununda iştirakıyla bu törenlere iştirak edilmiştir.
26.11.2022
Muharrem ayının sona ermesi ile yüce peygamberimiz Hz.Muhammed(SAV) efendimizin sevgili torunu Hz. İmam Hüseyin ile 72 şühedasının 10 Muharrem 680 tarihinde kerbela çölünde şehadetlerinin aziz hatırasına binaen vakfımız tarafından vakıf binamızda beş binden fazla gelen konuklara aşure çorbası ikram edilmiştir. Kuranı kerim tilavet edilmiş saygı duruşu ve istiklal marşımızdan sonra vakıf genel başkanı Hasan MEŞELİ günün anlamını belirten konuşmasından sonra müftü vekili Hasan ÇAVDARi, büyükşehir belediye başkanımız Selehattin GÜRKAN, Malatya milletvekilleri Veli AĞBABA, Öznur ÇALIK, Malatya vali vekili Mustafa ŞAHİN, konuşmalarını yapmıştır. Malatyamızda ve türkiye genelinde başkan Hasan Meşeli'nin bu üstün başarıları taktir edilmiştir. İnönü üniversitesi rektörü,baro başkanı,siyasi partilerin il başkanları,daire müdürleri, çok kalabalık konuklar katılmış,vakfın bu etkinlikleri taktir toplamıştır.
26.11.2022
Arabi ayların ilki olan Muharrem ayı içersinde birçok olayların cereyan ettiği rivayet edilmektedir. Ancak yalnız islam alemini değil bütün insanlık alemini dehşet verici derin bir üzüntüye gark eden özellikle günümüz insanlığına,islam alemine ve Türkiyemize çok önemli ipucları veren hüzün ve acı dolu bir aydır. Zira herkesin meşum(kötü,uğursuz) kerbela olayını çok iyi irdelememiz gerekmektedir. Yüce peygamberimiz Hz. Muhammed(SAV) efendimizin sevgili torunu Hz. Ali ile Hz. Fatımanın ciğerparesi, şerefli oğlu, Hz.İmam Hüseyin ile 72 şühedasının 10 Muharrem 680 tarihinde kerbela çölünde emevi halifesi zalim yezidin emriyle, kendisine biat etmediği gerekçesiyle ordusu tarafından peygamber efendimizin ehlibeytini,çok yakınlarını insanlık dışı katledilmişliğin 1342. hüzünlü yıldönümüdür. Vakfımız tarafından 14 Ağustos 2022 pazar günü saat 13.00'da vakıf binamızda Hz. Hüseyin ve kerbela şehitlerinin aziz hatırasına binaen aşure günü tertip edileceketir. Kamuoyuna saygıyla duyrulur..
26.11.2022
2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdalın 4. kültür şenliklerinde Sivasta yobazlar tarafından yazar Aziz Nesin bahane edilerek madımak otelinde 35 mazlum ve masum insanımızın;asker, polis ve itfaiyenin gözleri önünde diri diri yakılarak öldürülmeleri insanlık tarihine, islam tarihine kara bir leke sürmüştür. Türkiyemizde yaşayan milyonlarca kitleyi oluşturan özellikle aziz Atatürkümüzün laik,sosyal hukuk devlet kavramlarına son derece de bağlı alevi kardeşlerimize göz dağı vermek için madımak otelinde bu zavallı insanlar diri diri yakılmışlardır. Ne hazin ne garip bir tecellidir ki bu katliamın davası Sivas şehrinde yapılması gerekirken Ankara ve Trabzon şehirlerine nakledilmiş, cani sanıklar yurtdışına kaçmışlar, mahkeme 20 yıldan fazla devam ettiği için mürür"zamana" uğratılmıştır. Cezaevlerinde hiçbir suçlu kalmamış ve tahliye edilerek bu canilerin yaptıkları yanlarına kâr kalmıştır. Bu canileri bir kere daha buradan şiddetle ve nefretle kınıyoruz.
 3  ...