23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMININ 103. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA TÖRENLERİNE İŞTİRAK EDİLMİŞ,VAKFIMIZ TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILMIŞTIR
03.12.2023
Kutsal ramazan ayının 5.gününde vakıf binamızda 200 kişiye iftar yemeği verilmiştir. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerimin 2.Bakara suresinin 183-187 ayeti celilelerinde yüce rabbimiz ramazan ayı ve orucundan bahsetmektedir. Bu ayda yapılan ibadetlerin,hayır ve hasanetlerin yüce rabbimizin derhagında boşa gitmemesini candan diliyoruz.
03.12.2023
Çanakkale zaferinin 108.yıldönümü nedeniyle islamın düşmanları ve emperyalist güçlerin asil ve soylu necip türk milletini tarih sahnesinden silerek esaret zincirine bağlamak için çanakkale boğazını zorlayarak İstanbulu ele geçirerek türk milletini ortadan kaldırmak için zalimlerin mazlum ve masumlara karşı çanakkale anafartalar kahramanı Mustafa Kemal komutanımızın ismini bütün dünyaya duyuran kahramanlık destanıdır. Başta onu,aziz şehitlerimizi rahmetle şükranla anıyoruz. Vakfımız aziz Atamızın ve Türk bayraklarımızın görselleriyle donatılmıştır.
03.12.2023
Yukarıda izah edildiği gib 5-6 şubat 2023 tarihlerinde malatyamızda ve türkiyemizin 11 vilayetinde cereyan eden dünyamızında en feci şekilde 55bin insanımızın ölümüne binlerce ev ve işyerlerinin yıkılmasına ve vatandaşlarımızın korkunç bir şekilde evsiz barksız kalmasına neden olan deprem nedeniyle diyanet işleri başkanımız ile diyanet işleri mensupları,malatya il müftüsü ve yardımcılar ile kalabalık bir topluluk tarafından karşılanarak cemevimizi ziyaret ederek, vakıf genel başkanımız Hasan MEŞELİ ve vakfımızın yönetim kurulu üyeleri ve dostlarımız tarafından karşılanmıştır. Vakfımızın bu büyük,korkunç depremden etkilenmediği ve vakıf çalışmaları hakkında vakfımızın şeref defterine diyanet işleri başkanı memnuniyetini belirtmiş ve başkanımıza ,yönetim kuruluna tebrik ve teşekkürlerini sunmuşlardır.
03.12.2023
26.01.2023 Sayın cumhurbaşkanlığı hükümetimizin en son olarak çıkartmış olduğu torba kanunu yasası gereğince alevi kültür merkezleri,cemevlerinde elektrik sarfiyatından dolayı ücret alınmayacağı karar altına alındığından dolayı ücret alınmayacağından vakıf cemevimizin statüsünün meskene çevrilmesi için ilimiz aksa elektrik pazarla aş. müdürlüğüne müracaat edilmesi gerektiği işbu karar okunarak imza altına alındığı zira vakıf cemevi statüsünün meskene çevrilmesi gerektiğinden işlemler yapılmıştır.
03.12.2023
İstiklal marşımızın yazarı, milli şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoyun doğumunun yıldönümü nedenitle 28 Aralık 2022 tarihinde ilimiz kongre ve kültür merkezi toplantı salonunda il milli eğitim müdürü,büyükşehir belediye başkanımız sayın Selahattin GÜRKAN,milletvekilleri Öznur ÇALIK, Bülent TÜFENKÇİ ve Malatya valimiz sayın Hulusi ŞAHİN konuşmalar yapmıştır. Mehmet Akif Ersoyun torunu konferans vererek milli şairimiz Burdur milletvekilimiz merhum Mehmet Akif Ersoyun hayatını,tarihsel gelişimini,istiklal savaşımızın büyük kahramanlıklarla kazanmamızı, güzel hitabetiyle anlatmıştır. Onu buradan bir kere daha rahmetle,özlemle anıyoruz.
03.12.2023
Türkiye cumhuriyeti devletimizin kurucusu eşsiz kahraman,büyük dahi,başkomutanımız,ilk cumhurbaşkanımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüzün 57 yıllık bu çok kısa ömrü saadetlerinin 10 kasım 1938 tarihinde saat 9 u 5 geçe ebediyete intikal ettiği 84. hüzünlü yıldönümüdür. İslamın düşmanları emperyalist güçlerin osmanlının padişah ve devlet ricalinin beceriksizlikleri 1. dünya savaşı sonucunda mondros mütarekesi 10 ağustos 1920 sevr anlaşmaları gereğince bu vatan toprakları bir fiil işgal edilmişti. Türk milletinin bağrından bir güneş gibi doğan aziz Atatürkümüzün öncülüğünde değerli silah arkadaşlarının şehit ve gazilerimizin şanlı ordumuz ve halkımızın sayesinde düşmanlarımız perişan edilerek yeni bir Türkiye cumhuriyeti devletimizi kuran, bu eşsiz kahramanın aramızdan ayrıldığının acısı ve hüznü içerisindeyiz. Vakfımız olarak törenlere iştirak ettik. O'nu bir kere daha rahmetle,saygıyla özlemle anıyoruz. Ruhu şad olsun!
26.11.2022
29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti devletimizin 99. yıldönümü türkiyemizde büyük bir coşku ve gururla malatyamızda da aynı sevinç ve heyecanla kutlanmıştır. Malatya sayın valimiz Hulusi ŞAHİN, 2. ordu garnizon komutanımız, büyükşehir belediye başkanımız sayın Selahattin GÜRKAN, sivil toplum örgütleri daire müdürleri,okul öğrencileri,çok büyük bir kalabalık halkımızın coşkulu katılımı ile gerçekleştirilmiştir. İslamın düşmanlarına,emperyalist güçlerin bu vatan topraklarını balkan savaşı,1. dünya savaşından sonra mondros ve sevr anlaşmaları ile birfiil işgal edilmesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüzün öncülüğünde değerli silah arkadaşlarının şehit ve gazilerimizin bütün vatan sathında halkımız ve şanlı ordumuzun kurtuluş savaşımızın zaferle sonuçlanması ile 29 ekim 1923 tarihinde türkiye cumhuriyeti devletimiz kurulmuştur. Bu en büyük bayramımız kutlu olsun.
26.11.2022
 2  ...