İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ SAYIN PROF.DR. AHMET KIZILAY’A MAKAMINDA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDUK. (YAYIN TARİHİ:17.08.2016)

Vakıf Başkanımız Hasan Meşeli ve Yönetim Kurulu üyeleri olarak, İnönü Üniversitesine yeni seçilen ve görevi eski Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’ten devralan, Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.

Vakfımızca gerçekleştirilen ziyarette, vakıf ve çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Başkan Hasan Meşeli, şunları söyledi: “Duygu ve düşünce dünyamızı güzelleştiren, Türk düşünce dünyasına damgasını vuran, fikir ve sevgi ocaklarının adeta Anadolu’muz da ser çeşmesi konumunda bulunan, İslamiyet güneşini, Türklük denen mertlik ve kahramanlık meşalesini gösteren, eline, beline, diline hâkim olmanın, eşine, işine sahip olmanın, alnı açık, sofrası açık, sır tutucu, ayıp örtücü, Yüce Allah dostlarından olan Hacı Bektaşi  Veli Hazretlerinin, bu erdem ve faziletlerini, İslam da ki bu müstesna yerini ve Anadolu insanına, bütün insanlık âlemine yaptığı bu fevkalade hizmetleri, günümüz Malatya’mız da ve Türkiye’miz de bunları taçlandırmak, güzel bir şekilde yerine getirmek için onun aziz hatırasına, Malatya’mızda Hacı Bektaşi Veli Kültür merkezi olarak sahip çıkıyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, ise: “Başkanımızla zaman, zaman görüşüyoruz, Başkanımız Malatya için yeri doldurulamaz önemli ve değerli bir akil insan. Başkanımızın Malatya için çok büyük hizmetler yaptığını biliyorum. Onun için hem Vakıf ve hem de diğer bütün hizmetleri, konuşmaları, sağduyusu Malatya ve bizim için büyük önem taşıyor. Bu sebeple Başkanımıza ve değerli yönetim kurulu üyelerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversite  olarak yeni dönem de, hedefimiz bilim de, eğitim de, sağlıkta, sanatta, sporda atılım yaparak Türkiye’nin en önemli Üniversiteleri arasında yer almasını sağlamak, birinci hedefimiz. İkinci hedefimiz Üniversitemizin şehirle, toplumla, sanayi ile işbirliğini arttırmak, geliştirmek, bu açıdan bizde birlikte nasıl bir çalışma yapabiliriz. Bu kapsamda Hacı Bektaşi Veli Kültür merkezi Vakfı ile proje yapmaya Üniversite olarak her zaman hazırız” dedi.

Vakfımızca yapmış olduğumuz bu ziyaret karşılıklı nezaket içerisinde samimi duygularla yapılmış olup Sayın Rektör Prof.Dr. Ahmet Kızılay’a başarı dileklerimizi sunarak makamlarından ayrıldık.