VAKFIMIZDA AŞURE ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.(30 EKİM 2015 CUMA)
Her sene olduğu gibi bu senede Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfımız tarafından 30.10.2015 tarihinde düzenlenen aşure etkinliği vakfımızın merkez binasında tertip edilerek çok sayıda vatandaşımıza aşure çorbası ikram edilmiştir.

Vakıf Genel Merkezi’nde düzenlenen Aşure günü etkinliğine Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ESKKK Başkanı Ali Evren, İl Müftüsü Ümit Çimen, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Esenlik Genel Müdürü Hulusi Poyraz, Baro Başkanı Enver Han, CHP Milletvekili adayı Erdem Aslanoğlu ile çok sayıda davetli ile vatandaşlar katıldı.

Programının açılış konuşmasını yapan Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanımız Hasan Meşeli, bu yılda Malatya’da milli birlik ve beraberliği sağlamak, Alevi-Sunni ve Türk-Kürt kardeşliğine katkı sağlamak amacıyla aşure gününü düzenlediklerini kaydetti. Meşeli,“Toprak nasıl suya muhtaç ise, aşuk maşuka, gül bülbüle, bizlerde yaratıcı ilahi kudretin affı kudretine ve Peygamberler sultanını Hz. Muhammed(A.S.) ve onun ehli beytinin şefaatine muhtacız. Şuan da karmakarışık olan ve terör nedeniyle gözyaşlarının döküldüğü bu günlerde, milli birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır” dedi.

İl Müftüsü Ümit Çimen ise hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayının ibret ve hikmet yüklü bir ay olduğunu vurguladı. Muharrem ayının kutlu bir ay olduğunu ifade eden Çimen, “Muharrem ayı aynı zamanda hüzün ve ibret ayıdır. Bizlere ciğerlerimizi dağlayan Kerbela’yı hatırlatır. Asırlardır yüreklerimizi sızlatan bu elim olay, Peygamberimiz ve onun ehli beytini seven tüm Müslümanları derinden etkilemiştir” şeklinde konuştu.

Aşure günün de son olarak söz alan Malatya Valimiz Süleyman Kamçı’da Kerbela’nın, Alevi Sunni ayırt etmeden herkesin yüreğini derinden dağladığını söyledi. Peygamber nesline görülen deva ve zulmün asırlar sonra bile kendilerini mateme soktuğunu belirten Kamçı, “Fakat inanıyorum ki bu menfur olayın müsebbipleri yüreklerimizdeki sevgi ve kardeşlik deryasında boğulacak. Ehli Beyt sevdalıları zalimin zulmüne karşı Şehid-i Kerbela İmam Hüseyin gibi ilelebet vakarla kıyam duracaktır” diye konuştu. Bugünlerde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Vali Kamçı, “Aziz vatanımız ve necip milletimiz üzerinde hesapları olanlara fırsat vermesin. Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli buyruğunca ‘Bir, diri ve iri’ olduğumuz sürece zalimlerin bu fırsatı asla bulamayacağından asla şüphem yoktur. Yeter ki Hz. Peygamber(S.A.V.)’in, Hz. Aliyye-İ Murtaza’nın ömürlerini vakfettiği Vahdet yolundan ayrılmayalım” dedi.

Konuşmaların ardından konuklara aşure ikramı yapıldı. Ankara'daki terör saldırısı ve terörle mücadelede verilen şehitler nedeniyle bu yılki deyiş ve semah gösterilerinin vakfımızca iptal edildiği de ayrıca konuklara duyuruldu ve etkinlik sona erdi.

Fotoğraflar için tıklayınız..