ALEVİ DERNEKLERİ SAĞDUYU ÇAĞRISI YAPTI. (13 MART 2014 PERŞEMBE)

MALATYA ALEVİLERİ EŞİT YURTTAŞLIK PLATFORMU

Sayın Basın Mensupları;

Gezi olayları esnasında ekmek almaya giderken, polis biber gazı fişeği ile başından vurulan BERKİN ELVAN, 269 gün ölüme direndikten sonra, dün saat 07:00’da hakka yürüdü. Başta kederli ailesi olmak üzere, bütün halkımızın başı sağ olsun. BERKİN ELVAN yavrumuzun, bir daha gelmeyeceğini biliyoruz. Berkin’in ölümü herkes gibi bizi de derinden üzmüştür. Yalnız biz diyoruz ki, bir daha Berkin’ler ölmesin. Toplumlar, bu tür acıları yaşamasın. Berkin, son demokrasi şehidimiz olsun.

Ülkemiz son derece gergin ve gerilimli bir süreçten geçiyor. Toplum ortadan ikiye bölündü. Bu bölünme sonucu Gezi olayları patlak verdi. Gezi olaylarından bu yana Berkin ile beraber demokrasi şehidimizin sayısı 8’e yükseldi.

Halkımıza acımasızca reva görülen bu şiddetin sebebi nedir? Bilmiyoruz. Bilen varsa çıksın bize açıklasın. Bu halk bu kadar aşağılanmayı, horlanmayı ve şiddeti hak etti mi? Bilmiyoruz.

İşin kötü tarafı her alanda ayrımcılığın yapılmasıdır. Tuhaf olan, toplumun bütün katmanlarının bundan rahatsız olmamasıdır. Halklarımıza karşı yapılan bu ayrımcılığı hafife alınmasıdır. İşte vurdumduymazlık bizi üzüyor.

Sayın Basın Mensupları;

Ülkemiz hızla Orta Doğululaşıyor. Ülkemiz hızla Lübnanlaşıyor. Bir ülkede siyasetin yerini din, ırk ve mezhepler almışsa söylenecek fazla bir şey kalmamıştır. Eğer bu ayrımcılığın önü alınmazsa, bu ülke hızla bölünür. Karanlığa sürüklenir. Karanlığa sürüklenen ülkelerin kazananı olmamıştır. Lübnan’da Yugoslavya’da Irak’da Suriye’de yapılanların kazananı yoktur. Kaybedeni ise herkesdir. Bunun için, herkes am herkes elini taşın altına koymalıdır.

Biz Malatya Alevileri eşit Yurttaşlık Platformu olarak diyoruz ki; Biz bu ülkenin yumuşak karnı olmak istemiyoruz. Katliamlara uğramak istemiyoruz. Bütün ülkeyi sağduyuya çağırıyoruz.

Kendine insanım diyen herkesi BERKİN için duyarlı olmaya çağırıyoruz.

SAYGILARIMIZLA,

Malatya Alevileri Eşit Yurttaşlık Platformu

(Malatya’da Bulunan 49 Vakıf ve Dernek Adına)