MADIMAK KATLİAMI DAVASININ DÜŞÜRÜLMESİ YÜREKLER ACISIDIR

15 MART 2012

MADIMAK KATLİAMI DAVASININ DÜŞÜRÜLMESİ  YÜREKLER ACISIDIR

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan MEŞELİ’nin Sivas katliamı davasının zaman aşımı gerekçesiyle düşürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada aradan 19 yıl geçmesine rağmen adaletin bir türlü tecelli etmediğini söyledi. MEŞELİ, 2 Temmuz 1993 tarihinde Alevilerin Sivas’da Pir Sultan Abdal’ın 4. Geleneksel anma törenlerinde, yazar Aziz NESİN bahane edilerek yobazlar ve provakatörler tarafından Sivas Madımak Oteli, “Asker, Polis ve İtfayenin” gözleri önünde “tekbir ALLAH-u Ekber”  nidalarıyla madımak otelinin insanlık dışı büyük bir katliamla diri diri yakılarak 35 masum vatandaşımızın öldürülüp bu feci olayın insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini söyledi.

Hasan MEŞELİ yaptığı yazılı açıklamada 35 masum canlarımızı öldüren canilerin çoğu yurt içi ve yurt dışında saklanmış, korunulmuş, işe girenler, ehliyet alanlar, hatta evlenenler bile olmuştur. Oteli yakanlardan Sivas Belediyesi şehir meclisi üyesi Cafer ERÇAKMAK 18 yıl firarda kalmış, Sivas şehir merkezinde yaşamış, geçen yıl vefat ederek şehrin mezarlığına defnedilmiştir?” Ne garip ve ne hazin bir tecellidir ki 19 yıldan beri bu canilerin, katillerin mahkemeleri başka vilayetlere nakledilmiş, en son olarak da Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın “İNSANLIK SUÇU” olmadığı gerekçesiyle 5 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası davası da 15 yıl “zaman aşımını” doldurduğu gerekçesiyle Sivas madımak oteli katliamı davası böylece tamamen kapanmıştır.

Laik, Sosyal Hukuk Devleti kavramları, hukukun üstünlüğü, anayasa, demokrasi ve insan hakları kavramlarıyla yönetilen Türkiye’mizde bu davanın bu şekilde sonuçlandırılması hafızalarda ve kalplerde derin bir acı bırakmıştır. Zira, madımak otelini güvenlik güçlerimizin ve itfaiyenin gözleri önünde yakarak masum vatandaşlarımızın vahşice öldürenlerin yaptıkları yanlarına kalması halinde, “kardeşlikten, dostluk ve barıştan” söz etmek ne kadar inandırıcı olabilecektir? Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezimiz olarak her türlü zevahire rağmen bağımsız yargı organlarımıza güveniyoruz. Yargıtay’ımızca bu kararın insanlık suçudur gerekçesiyle bozulacağını ümit etmekteyiz. Sivas madımak şehitlerini bir kere daha rahmet, tazim ve saygıyla anıyor; canileri, katilleri şiddetle ve nefretle telin ediyoruz dedi.

1995 kez okundu