ÜNLÜ ABDAL MUSA LOKMA GÜNÜ YAPILDI

27 OCAK 2013

ÜNLÜ ABDAL MUSA LOKMA GÜNÜ YAPILDI

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfımız tarafından 27 Ocak 2013 Pazar günü saat 12:30 da 4 katlı vakıf binamızın konferans salonunda ünlü Abdal Musa Sultan ın geleneksel lokma günü ve konferansı tertip edilmiştir.

Konferansımıza başta Malatya Valimiz Sayın Vasip ŞAHİN, Malatya Millet Vekilleri Öznur ÇALIK, Cemal AKIN, Veli AĞBABA, Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Cemil ÇELİK, Emniyet Müdürü Mustafa AYGÜN, Özel  İdare Genel Sekreteri İrfan KAYA, İl Müftüsü Hacı Yusuf GÜL, Ticaret ve Sanai Odası Başkanı Hasan Hüseyin ERKOÇ, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket KESKİN, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar KARADUMAN, AKP İl Başkanı Bülent TÜFEKÇİ, CHP İl Başkanı Enver KİRAZ, Sivil Toplum Örgütlerinin Başkan ve Yöneticileri, Daire Müdürleri ve çok kalabalık topluluk katıldı, semah gösterisiyle başlayan programda Vakıf Genel Başkanı Hasan MEŞELİ, İl Müftüsü Hacı Yusuf GÜL, Cem Vakfı Başkanı Eşref DOĞAN, Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR ve Valimiz Vasip ŞAHİN tarafından konuşmalar yapıldı.

13 ve 14. Asır Anadolu insanına alevi ve Bektaşi dünyasının Hz.Muhammed, Hz.Ali  ve Hacı Bektaş Veliden sonra en çok sevilen sayılan Osmanlının fetihlerinde çok büyük kahramanlıklar gösteren Türk tasavvuf hayatımızda önemli bir mevki olan ünlü Abdal Musa Sultanın İslam alemine ve Anadolu insanına yapmış olduğu hizmetler anlatılmış, bugün kalbimizde ve gönlümüzde Hz.Muhammed ve ehlibeyt sevgi ve muhabbetini sönmez bir meşale gibi gönüllerimizde ve kalplerimizde nurlandırmışlardır.

Toplantımıza katılan en az 3 bin kişiye lokma ikram edilmiş, vakfımıza ve Malatya mıza büyük hizmetlerde bulunan başta Valimiz Vasip ŞAHİN, Rektör Cemil ÇELİK, Karaciğer nakli Başkanı Prof.Dr.Sezai YILMAZ, İl Emniyet Müdürü Mustafa AYGÜN ve İl Müftümüz Hacı Yusuf GÜL e vakfımız tarafından şükran plaketi verilmiştir.Gelen konuklara lokmalar dağıtılırken mali sanatçılarımızdan bağlama eşliğinden çeşitli deyişler sunulmuş Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı semah ekibimiz tarafından semah gösterilerinde bulunulmuş, gelen bütün konuklar vakfın bu kültürel etkinliklerinden Malatya’mıza ve Türkiye mize özellikle milli birlik ve beraberliğimize olan katkılarından dolayı bütün konuklar vakfımızı tebrik etmişler ve büyük bir coşku içerisinde bulunmuşlardır.